Kiedyś wieczorem na mojej ścianie zauważyłem owada, nigdy takiego nie widziałem, może wy go rozpoznacie, wyglądał tak:
Cały biały, dł. ok 11mm, skrzydła ułożone prostopadle do ciała, rozpiętość ok 12mm (na pewno większa niż dł.), Skrzydła nie były przeźroczystą błoną, przypominały pióra - dwa pałąki z których ku tyłowi owada odstawały liczne, gęsto ułożone żęski, najprawdopodobniej miał też czółki podobne do skrzydeł tylko mniejsze, sterczały do przodu ale nie do góry, owad niereagował na ruch wokół niego, tak jak napisałem powyżej był cały biały. Odwłok miał cienki, nieprzyjrzałem się konczyną, ale na pewno nie wykraczały poza obrys odwłoka owada. Zrobiłem mu nawet zdjęcie komórką, wysłał bym tylko niemam jak go przenieść bo to starszy typ telefonu, a kabla niemam

Drugi to znany owad, mianowicie olbrzymi pasikonik, czytałem o tych owadach no i wyczytałem że samice największego mają ok 7 cm, a ten miał z 10-11cm, jedne o tych rozmiarach są mocno zielone a inne ciemno fioletowe. Jeśli możecie proszę o napisanie pełnej polskiej nazwy gatunku. Zaobserwowany w domu na oparciu od kanapy (balkon był otwarty)