Prośba o pomoc w identyfikacji
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Prośba o pomoc w identyfikacji
Dzień dobry,
dzisiejszej nocy na materacu w sypialni zauważyłem stworzenie widoczne na załączonym zdjęciu. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałem i bardzo ciekawi mnie, co to takiego, dlatego bardzo proszę o pomoc w identyfikacji.
Przed złapaniem obserwowałem to znalezisko i na zmianę dosyć żwawo się poruszało, po czym na jakiś czas zastygało w bezruchu. Jeśli chodzi o długość, to wydaje mi się, że odpowiadała ona mniej więcej średnicy monety pięciozłotowej.
Pozdrawiam
dzisiejszej nocy na materacu w sypialni zauważyłem stworzenie widoczne na załączonym zdjęciu. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie widziałem i bardzo ciekawi mnie, co to takiego, dlatego bardzo proszę o pomoc w identyfikacji.
Przed złapaniem obserwowałem to znalezisko i na zmianę dosyć żwawo się poruszało, po czym na jakiś czas zastygało w bezruchu. Jeśli chodzi o długość, to wydaje mi się, że odpowiadała ona mniej więcej średnicy monety pięciozłotowej.
Pozdrawiam
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2024:10:09 18:05:50Image taken on:środa, 9 października 2024, 16:05
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 30 times
Re: Prośba o pomoc w identyfikacji
To larwa chrząszcza z rodziny Malachiidae, one czasem wchodzą do mieszkań i domów, nie bardzo wiadomo dlaczego. Ale nie są groźne ani dla ludzi, ani dla dobytku
więc możesz ją po prostu wypuścić.

-