proszę o pomoc w identyfikacji nieproszonych gości.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
proszę o pomoc w identyfikacji nieproszonych gości.
Mam pytanie odnośnie nieproszonych gości znajdujących się u mnie w domu..niestety narazie bez zdjęcia,ale moze z opisu ktos bedzie wstanie rozpoznać co to za stworzonko. A więc mam w domu ciemno brązowe małe fruwające robaczki ,ktore przypominają małe zuczki - wielkości 3,4 mm. Pośrodku mają na odwloku przerwę oddzielającą od siebie skrzydła. Zauważyłam je głównie na podłodze przy listwach parkietowych i pod meblami. Lubią chyba spokój i zaciszne miejsca. Nie ma ich w produktach sypkich..kaszach itp...w kuchni widzialam pare osobnikow ,ale wylacznie na podłodze. Dodam jeszcze iz ostatnio kupilam mieszkanie i te robaczki sprowadziły się do mnie od rodziców w czasie przeprowadzki..zauwazylam iz bardzo szybko sie rozmnazaja...
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to proszę o meila agi846@interia.pl
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to proszę o meila agi846@interia.pl
- GrzegorzGG
- UTM: CA51
- Specjalność: Heteroptera
- Kontakt:
Re: proszę o pomoc w identyfikacji nieproszonych gości.
Czyżby znów Attagenus smirnovi 
rada: otworzyć okno i wypuścić

rada: otworzyć okno i wypuścić

Re: proszę o pomoc w identyfikacji nieproszonych gości.
Bardzo dziękuje za odpowiedź. Chyba to jest właśnie ten robak attageneus sm... a jak się tego pozbyc z domu? mam płytkę expel na owady fruwające ,ale nie działa.
-