Do tej pory nie mam pewności co to i dlaczego wyglądało tak jak wyglądało, ale podejrzewam, że to może być Palomena prasina, tyle, że to co wyczytałam o różnicach pomiędzy prasina a viridissima w wątku viewtopic.php?t=6688 to kompletnie nie wiem czy to w ogóle jest pluskwiak

Jeśli jednak jest któryś z tych pluskwiaków to bardzo proszę pomóc mi wyjaśnić co on właściwie robi i gdzie znaleźć więcej informacji na temat jego zachowań, ale w j. polskim.
1. Znalazłam go przyklejonego grzbietem do liścia tak jak na zdj.1 . Był wieczór wiec myślałam że trzyma go jakiś pająk, ale on reagował na dotyk i poruszał czułkami i przednimi odnóżami. Może to część wylinki i może ona go trzymała twardo brzuchem do góry przyklejonego do liścia?
2. W pewnym momencie ja ruszyłam liściem on spadł i zaczął chodzić z tym czymś przyklejonym do odwłoka. Tak długo jak go dałam radę obserwować to coś nie odpadło a on chodził coraz żwawiej.
3. Z boku jednak wyglądało to tak jakby był pęknięty na pół i coś mu ze środka wyłaziło
A może po prostu jego wylinka tak właśnie przebiega, ze leży do góry brzuchem przyklejony do liści?