Insekty w domu - co to??
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Insekty w domu - co to??
Witam,
W domku ostatnio pojawiły mi się "robaczki". Czy może ktoś je zidentyfikować??mam 2 m-c dziecko i jestem zaniepokojony bo nie wiem czy są grożne.
Dodam że nie boją się swiatła są zwinne i zawierają sporo wilgoci.Wiekszośc znajduję przy listwach podłogowych.
Z góry dziękuję za odpowiedź
W domku ostatnio pojawiły mi się "robaczki". Czy może ktoś je zidentyfikować??mam 2 m-c dziecko i jestem zaniepokojony bo nie wiem czy są grożne.
Dodam że nie boją się swiatła są zwinne i zawierają sporo wilgoci.Wiekszośc znajduję przy listwach podłogowych.
Z góry dziękuję za odpowiedź
- Załączniki
-
- zdjęcie 2 ten sam w innym swietle
- P1000030.jpg (33.71 KiB) Przejrzano 3144 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2009:06:17 19:43:10Image taken on:środa, 17 czerwca 2009, 17:43Focus length:4.1 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/3.3ISO speed rating:80Camera-model:DMC-TZ6 -
- zdjecie 1 na scianie
- P1000026.jpg (26.19 KiB) Przejrzano 3291 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2009:06:17 19:15:16Image taken on:środa, 17 czerwca 2009, 17:15Focus length:4.1 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/4ISO speed rating:100Camera-model:DMC-TZ6
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Nie jestem wielką zwolenniczką chemii, więc jeśli gryzków nie jest dużo, osobiście starałabym się raczej osuszyć mieszkanie (zwłaszcza że nadmierne zawilgocenie potrafi być bardziej szkodliwe, jako że sprzyja rozwojowi grzybów). Acz przy naprawdę poważnej inwazji można się wesprzeć i chemią, ale jaką, to już chyba sobie wygooglujesz 

-