bardzo prosze o pomoc!!!

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
maciekn

bardzo prosze o pomoc!!!

Post autor: maciekn »

BARDZO PROSZE PRZECZYTAJ.WIEM ZE DUZO ALE STARALEM SIE UMIESCI NAJWZNIEJSZE INFORMACJE ZEBY ULATWIC ODPOWIEDZ!!witam wszystkich forumowiczow.nazywam sie Maciek i jestem ze szczecina.przyznam sie bez bicia ze nie interesuje sie owadami ale zwracam sie do was z ogramna prosba.mianowice chodzi mi o to ze w mieszaniu pojawilo sie u mnie dosc duzo dziwnych stworzonek latajach.z poczatku mnie to nie ruszalo ale z dnia na dzin jest ich coraz wiecej i zaczynaja przeszkadzac w normalnym zyciu.nie wiem co to za owady ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze.lataja,sa zielone i roznej wielkosci.z tego co zaobserwowalem to od 1mm lub mnie do jakis 3-4mm.udalo mi sie uchwycic jednego na zdjeciu.oto link do fotki http://www.-wstawianie-linkow-z-zewnetrznych-serwerow-zabronione-/pokaz_obrazek/fc4 ... c7324.html .zdjecie robione komorka ale da sie rozpoznac.mam tez uczucie ze zaczyna "to" mnie gryzc.mieszkam w centrum miasta ale poprzywozilem pare rzeczy do siebie pokoju ktore lezaly u znajomego na podworzu.znajomy mieszka poza miastem przy samym lesie.tak wiec zwracam sie pomoc do Was.jak tego sie pozbyc i co to jest??a bym zapomnial moze to ma jakies znaczenie ze coraz wiecej much sie pojawia u mnie w pokoju.malutkich i wiekszych.
Ramidon

Post autor: Ramidon »

to jakiś pluskwiak :wink: Pewnie coś go do Ciebie zwabiło.
maciekn

Ramidon pisze:to jakiś pluskwiak :wink: Pewnie coś go do Ciebie zwabiło.
jak sie tego pozbyc??teraz jak spojrzałem na lozko to z 10 ich naliczylem. zbyt komfortowo sie z nimi nie zasypia.jutro wywale wszystkie te graty co przywiozlem do piwnicy ale nie wiem czy to sie nie zaleglo gdzies indziej
Ramidon

Post autor: Ramidon »

Nie mam pojecia jak sie tego pozbyć. Musisz poczekac na opinię fachowca.
Awatar użytkownika
bobek945

Post autor: bobek945 »

Nie znam sie na zwalczaniu robali (zwlaszcza pluskwiakow) ale ja bym sprobowal wyploszyc ich muchozoolem (nie wiem czy dobrze napisalem :wink: ). :mrgreen: .
pozdr
maciekn

Wojciech945 pisze:Nie znam sie na zwalczaniu robali (zwlaszcza pluskwiakow) ale ja bym sprobowal wyploszyc ich muchozoolem (nie wiem czy dobrze napisalem :wink: ). :mrgreen: .
pozdr

no tak.stary niezawdny muchozol :) .dzieki.dzisiaj spryskach pokoj.zobaczymy co to bedzie.
Awatar użytkownika
Aneta
UTM: CC88
Podziękował(-a): 1 time
Podziękowano: 32 times

Post autor: Aneta »

To jakiś gatunek z rodziny Miridae (Trigonotylus sp. chyba) - nie są to pluskwiaki gryzące ludzi ani żyjące w ich domach. Najpewniej zwabiły się wieczorem do światła, więc wystarczy nie zapalać lamp przy otwartym oknie, a problem sam zniknie.
ODPOWIEDZ