Cyaneus angustus (LeConte, 1851)

Wymienię, poszukuję, oddam .... / Exchange, searching...
Awatar użytkownika
Jacek Kalisiak
Podziękował(-a): 13 times
Podziękowano: 3 times

Cyaneus angustus (LeConte, 1851)

Post autor: Jacek Kalisiak »

Witam kolegów chrząszczarzy :)
Zdarza się, że w pobranej przesiewce jest spora ilość jakiegoś gatunku chrząszcza. Tak się stało przy ostatniej przesiewce, którą przebierałem, że kilka ciekawych gatunków znalazło się w niej w sporych ilościach. Szkoda, żeby leżały bezużytecznie w jakichś zasobach ;) Poniżej lista gatunków, którymi chętnie się podzielę z kolegami z którymi kiedykolwiek wspólnie łapałem chrząszcze oraz kolegami od których kiedykolwiek dostałem jakieś chrząszcze. Proszę o kontakt na e-maila i wskazanie co was zainteresowało. Chętnie je Wam podaruję. Poniżej podam tez jakie inne chrząszcze znalazłem w przesiewce, ale albo w pojedynczych okazach, albo w sporej ilości są trudne do oznaczenia każdego okazu. Zapraszam do kontaktu.

Inne osoby niż ww., które też tworzą kolekcje chrząszczy również zapraszam do kontaktu. Może też uda się nam znaleźć jakieś porozumienie, np. zaproponujecie jakieś interesujące dla mnie chrząszcze w zamian. Was również namawiam do kontaktu przez e-mail.

Lista chrząszczy licznych w próbie (oferowane):
Tenebrionidae
5957. Palorus subdepressus (Wollaston, 1864)
3982. Alphitobius diaperinus (Panzer, 1796)
3963. Alphitophagus bifasciatus (Say, 1824)
n0000. Diaclina fagi (Panzer, 1799)
n0000. Cyaneus angustus (LeConte, 1851)
Histeridae
856. Carcinops pumilio (Erichson, 1834)
Curculionidae
5438. Sitophilus granarius (Linnaeus, 1758)
5439. Sitophilus oryzae (Linnaeus, 1763)
Monotomidae
3347. Monotoma brevicollis Aubé, 1837
Endomychidae
3630. Holoparamecus caularum (Aubé, 1843)
Anthicidae
3893. Omonadus floralis (Linnaeus, 1758)

Pozostałe gatunki: Carpophilus sp.,Rhyzopertha dominica, Cryptolestes sp., Necrobia ruficollis,Typhaea stercorea, Dactylosternum abdominale, Ahasverus advena
Awatar użytkownika
Jacek Kalisiak
Podziękował(-a): 13 times
Podziękowano: 3 times

Re: Cyaneus angustus (LeConte, 1851)

Post autor: Jacek Kalisiak »

Jacek Kalisiak pisze: poniedziałek, 16 września 2024, 14:44 Pozostałe gatunki: Carpophilus sp.,Rhyzopertha dominica, Cryptolestes sp., Necrobia ruficollis,Typhaea stercorea, Dactylosternum abdominale, Ahasverus advena
To tylko informacja jakie gatunki jeszcze były w przesiewce, nie mam ich "w ofrecie" ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Giełda - Wymienię”