Prośba o identyfikację
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Prośba o identyfikację
Hej chciałbym się dowiedzieć co to za robaczki pojawiły się u mnie w pokoju , biegały głównie po parapecie i na ścianach przy oknie , po użyciu jakiegoś specyfiku zniknęły z tych miejsc ale dalej pojawiają się na suficie i kierują się w stronę światłą, ciężko im zrobic dobre zdjęcie bo bardzo szybko biegają i są bardzo malutkie.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2024:06:28 21:56:20Image taken on:piątek, 28 czerwca 2024, 19:56Focus length:2.2 mmShutter speed:1/238.09523809524 SecF-number:f/2.2ISO speed rating:50Camera-model:Galaxy S23 Ultra
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Podziękował(-a): 5 times
- Podziękowano: 7 times
Re: Prośba o identyfikację
Z decydowanie nic z Collembola. Odnóże "złamane" dwa razy.
Ps chyba że źle interpretuję smugi na tym zdjęciu. Dla mnie to na skoczogonki nie wygląda, ale nie upieram się.
Ps chyba że źle interpretuję smugi na tym zdjęciu. Dla mnie to na skoczogonki nie wygląda, ale nie upieram się.
Re: Prośba o identyfikację
Niestety nie jestem w stanie zrobić lepszego zdjęcią ze względu na to że są dość malutkie i szybko biegają , nie zatrzymują się nawet na chwile , ale jest ich coraz mniej a z tego co pod powiedzieliście to przypomina najbardziej te skoczogonki , tylko ma inne ubarwienie i jakby nie ma takich włosków.
-