Co to za robak?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Co to za robak?
Znalazłam na plastikowym krzesełku na balkonie takiego robaka (zdjęcie zrobione w dużym przybliżeniu). Ktoś wie, co to jest?
- Załączniki
-
IMG_20210723_155222356~2.jpg
- (18.47 KiB) Pobrany 1658 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2021:07:23 15:52:22Image taken on:piątek, 23 lipca 2021, 13:52Focus length:1.94 mmShutter speed:1/622 SecF-number:f/2.4ISO speed rating:100Camera-model:Moto G(9) Plus
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Podziękował(-a): 5 times
- Podziękowano: 7 times
Re: Co to za robak?
Zdecydowanie nie skoczogonek. Aneto spójrz na stopy, typowo owadzie. U Collembola nie ma wyodrębnionych stóp tylko stopogolenie. Nie wygną ich na zewnątrz. Raczej jakiś gryzek.
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Mogę się usprawiedliwić tylko tym, że nie powiększa mi się zdjęcie i nie widziałam detali budowy (aczkolwiek gryzki też brałam pod uwagę). Thx za poprawkę
A gryzek to nadal nic groźnego

A gryzek to nadal nic groźnego

Dzięki za rozpoznanie !
gdybyście mogli obadać moje nowe znaleźisko w nowym wątku to bylabym bardzo wdzięczna bo cały dzień denerwuje się że może być to coś niepokojącego
viewtopic.php?f=70&t=44754

gdybyście mogli obadać moje nowe znaleźisko w nowym wątku to bylabym bardzo wdzięczna bo cały dzień denerwuje się że może być to coś niepokojącego
viewtopic.php?f=70&t=44754
-