Co to za robaczek.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Co to za robaczek.
Mała dżdżownica. Białą, małe nóżki, ciemna kropka na środku. Widziana w łazience. 2x na kociej kuwecie ale na jej dachu nie w środku, 1x na ścianie blisko kuwety.
Re: Co to za robaczek.
Dzięki ale on występuje tylko w łazience na piętrze. Nie ma tu żadnego jedzenia. Kuchnia jest na parterze. Czy to nadal może być to? W ciągu 2 dni znalazłem 3 szt zawsze w pobliżu kociej kuwety. Nie wiem czy to ma związek.
Dużo tego może być w domu czy to raczej problem przejściowy? Jedzenie mamy szczelnie zamykane. A mogą być w żwirku od kota? Dziwi mnie zbieg okoliczności z lokalizacją kuwety a do spiżarni to już zupełnie nie po drodze. Musiały by przechodzić przez strop.
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
W żwirku nie, nie ma w nim nic spożywczego. Ale warto sprawdzić czy gdzieś np. pod meblami na tym poziomie domu nie zostało upchnięte i zapomniane jedzenie (koty miewają różne pomysły na zabawki
). Może też w którymś pokoju leży zapomniana paczka orzechów/rodzynek/itp?

Miałem mole w spiżarni w tym roku - efekt COVIDowych zapasów.
Mole wytępione , zapasy usunięte ale może zostały larwy. W spiżarni jest też kocie jedzenie. Kot chodzi czasami do spiżarni. Może przenosi to na sobie.

- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Rozumiem, że od czasu tamtych moli minęło parę miesięcy? W takim razie mogłyby się pokazywać najwyżej dorosłe postacie, motyle, ale nie gąsienice (acz larwy z tego wątku mogą być ich potomkami, przy opcjach jak wymieniłam wyżej).
A kot nie jest transporterem dla moli spożywczych, to nie kleszcze czy pchły
A kot nie jest transporterem dla moli spożywczych, to nie kleszcze czy pchły

No to szukam bo mole były ok 2 mies temu. Spizarnia jest tuz pod łazienką wiec jak robak nie przechodzi przez ściany to juz sam nie wiem
Nigdzie w domu ich nie widać poza górną łazienką.