Jaki to gatunek?

A nie umiesz Grzegorz napisać po prostu P.fuliginosa?? Zawsze muszę kilka minut stracić na wyszukiwanie w internecie polskich nazw.W jakim miesiącu zwykle zaczynają łazić Sadzanki rumienice
Co prawda nie to forum ale grzybek to dość rzadko spotykana czarka . Co do gatunku bez speca z mikroskopem nie da rady. Jeżeli rosła na olszy szarej to raczej cz. austriacka. Warto wykazać stanowisko. Do chronionych wystarczy zdjęcie, ale bez grzybka to tylko czarka sp.Jerzy Zięba pisze:Dzisiaj spotkałem w lesie tego - chyba grzyba (może halucynogenny ?).
Ja świeciłem 30 i 31 marca 2008.Miałem lampe kawrcową 125 w. ale sam żarnik z dławikiem wiec Uv krótkie i długie były, a co za tym idzie i rezultaty niezłe.Były nasierszyce, sówki , miernikowce. Pięknie się spisywała.pozdrawiam serdecznie i zachęcam do nocnych łowówmarcinw11 pisze:No ja też już kilka razy w tym sezonie świeciłem i nic..... Aż nie moge uwierzyć jak widzę fotki Pana Bogdana![]()
Jutro znów spróbuję...
Zobaczymy jak będzie:)
Zgadza się. Pełnia księżyca niedługo i codzienne zimne noce, oraz chłodne dni nie dają ciekawych rezultatów na najbliższe noce.bogdan65 pisze:Po kilku niezłych świeceniach nastały chude noce. Pogoda nie zachęca do odpalenia żarówki i przez kilka ostatnie dni przyleciało tylko to, co widać na zdjęciu.
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |