Clytus

Jacek Soboń

Clytus

Post autor: Jacek Soboń »

Okolice Wlenia. Jest to Clytus arietis - biegowiec osowaty ?
Załączniki
10.06.2006 Pogórze Kaczawskie
10.06.2006 Pogórze Kaczawskie
PICT0835y.JPG (38.91 KiB) Przejrzano 1510 razy
22.06.2006 Pogórze Izerskie
22.06.2006 Pogórze Izerskie
PICT2302.u.JPG (88.45 KiB) Przejrzano 1513 razy
Awatar użytkownika
M. Dworakowski
UTM: FD94

Post autor: M. Dworakowski »

To ON
Awatar użytkownika
ptica

Post autor: ptica »

Jacek, a ile bierzesz kasy za sprzedaną 1 fotkę w necie? Pytam - bo widziałem Twoje foty w Atlasie roślin.
Teraz to bedziesz musiał sie podzielić z kolegami z entomo za oznaczenia gatunków :wink: :mrgreen:
Jacek Soboń

Post autor: Jacek Soboń »

Za zdjęcia zamieszczone w Atlasie Marka Snowarskiego autorzy nie otrzymują wynagrodzenia :) , gdybyś wgłębił sie trochę bardziej w opis tego atlasu znalazł byś to : http://www.atlas-roslin.pl/wspolpraca.htm.
Moje zdjęcia są jeszcze w kilku inny miejscach w necie, ale nigdzie za kaskę :roll: Za zdjęcia z owadami otrzymałem wynagrodzenie kiedy znalazły się jako wyróżnione w konkursie " Lasu Polskiego", ale za zamieszczenie w gazecie :wink:
Przszę o pomoc w oznaczeniu żeby nie narobić kolejnych byków w opisach jak na stronie : http://www.szkolawlen.republika.pl/doli ... waddy.html :oops:
A że chciałbym wiedzieć co biega i lata po "moim lesie" ma w sobie coś złego :?:
Pozdrawiam kolegę leśnika i innych forumowiczów.
Dzięki za oznaczanie
Awatar użytkownika
ptica

Post autor: ptica »

Jacek Soboń pisze: Za zdjęcia z owadami otrzymałem wynagrodzenie kiedy znalazły się jako wyróżnione w konkursie " Lasu Polskiego", ale za zamieszczenie w gazecie :wink:
Szczerze gratuluję. Ja tez brałem tam udział, ale moich nikt niestety nie nagrodził. Raz jedno opublikowali i ze 3 foty w Trybunie Lesnika. Ale nie narzekam. Masz racje, że poznajesz las poprzez foto, to zupełnie inne spojrzenie, niż spojrzenie zwykłego leśnika. Tak na marginesie- znam Twoje strony- urodziłem się w dawnym woj. jeleniogórskim. Również Cię pozdrawiam i życzę owocnej pracy przy foceniu.

:D :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chrząszcze [FOTO-oznaczanie]”