Dzięki Jarek,jeśli chodzi o rojniki i rozchodniki, to roślinki zimozielone,chyba że rok wcześniej zakwitną

,wtedy roślina obumiera,więc cały rok wyglądaja dobrze

.
Przemku nie rozpaczaj

,"nadlecz" sobie futrzaków ,latem zapakuj się w trąbolot
i wpadnij do mnie, to się troche pokrecimy po okolicy

.Na Jurze jest około 700 opisanych jaskiń więc jest w czym wybierać

.Do wiosny już tuż ,tuż ,ale jeszcze jakieś relacje wysmażę

.Ostatnia na pewno będzie Nietoperzowa,może motyli nie będzie za wiele ,ale jaskinia jedna z piękniejszych na Jurze.Pozdrówki .Rafał.
[ Dodano: 25-02-08, 16:44 ]
Ok,Wczoraj(25.02.2008)wybrałem sie na spacer po rezerwacie Ostra Góra(CA95),nie ma tam jaskiń ,ale po wojnie ktoś rozpoczął tam budowę domu,której z przyczyn mi nie znanych ,nigdy nie dokończył .Od tego czasu ,budynek stopniowo popadał w ruinę,a obecnie strop jest tylko w dwóch piwnicach.Piszę o tym dlatego, że w latach 90-tych trafiłem tam na największe zimowisko S.libatrix(około 300 motyli),niestety po zawaleniu się stropu w największej z piwnic ,libatrixy zdażają się tam, już tylko pojedynczo.W rezerwacie chroniony jest niewielki obszar buczyny karpackiej ,z marzanką wonną i kilkunastoma innymi chronionymi gatunkami roślin.W wyniku moich poszukiwań udało sie stwierdzić wewnątrz budynku:4 exx I.io,oraz w samym rezerwacie kilka samców G.rhamni i jedną samiczkę.Jak zwykle dołączam trochę fotek.
[ Dodano: 25-02-08, 16:47 ]
Oczywiście data ma być 24.0...
[ Dodano: 25-02-08, 16:59 ]
...i "zdarzają",to wszystko przez dysgrafię

.