Dopiero zaczynam... i proszę o radę

Hodowla owadów
cauliflower

Dopiero zaczynam... i proszę o radę

Post autor: cauliflower »

Z_gory_przepraszam_bo_pewnie_odpowiadanie_na_tego_typu_pytania_już_Was_nieco_nudzi.
_Przeszukałam_forum,_przeczytałam_sporo_tematów,_jednak_(_wybaczcie_mi!_)_poczuję_się_pewniej,_jak_przeczytam_Wasze_opinie_jeszcze_raz,_właśnie_tu,_pod_moim_postem.
Bardzo_chciałabym_założyć_taką_swoją_mini-hodowlę_motyli._Przeglądałam_różne_stronki_i_fora,_ciężko_mi_się_jednak_rozeznać._Czy_mógłby_mi_ktoś_poradzić,_jaki_gatunek_byłby_"dobry"_na_początek?_Łatwy_w_hodowli?_I_co_powinnam_nabyć._Zależałoby_mi_na_gatunku,_na_którym_mogłabym_się_czegoś_nauczyć,_przy_okazji_nie_szkodząc_mu,_bo_dopiero_zaczynam._Czy_mogłabym_zacząć_hodowlę_jakoś_teraz_niedługo_(na jesień/zimę)_czy_wskazane_jest_odczekać_np._do_wiosny?_Byłabym_wdzięczna_za_każdą_odpowiedź. _Z_góry_dziękuję.
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Czy_mogłabym_zacząć_hodowlę_jakoś_teraz_niedługo_(na jesień/zimę)_
Stanowczo odradzam. Prawie wszystkie nasze gatunki motyli o tej porze zimują (w różnych stadiach). W zimie można wprawdzie hodować niektóre gatunki, głównie tropikalne, ale trzeba sobie zawczasu przygotować odpowiednią roślinę pokarmową dla gąsienic. Radzę zacząć wiosną, a w międzyczasie przejrzeć to forum - było już wiele odpowiedzi na ten temat.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hodowla”