ma 1601 x 874 pikseli, a czerwone dopuszcza max. 1400 x 1400 (!!!)
sie nie zalaczylo, choc ma 107 KB. Zmniejszam ponownie.
Nie wiedzialem, ze zalaczniki graficzne na forum musza byc symetryczne.
Marku, przeslij mi ten załacznik, podepnę go.
Te wymiary to ogranicznik max., plik może być prostokątem o wym. 10x1400 ale nie 10x1401 Max rozmiar -
zmieniłem teraz na 1600x1600.
Ta ułomna strona to raczej problem po stronie użytkownika i jest to prawdopodobnie kwestia mechanizmu przeglądarki i cacheowania stron. Twoja przeglądarka nie może załadować ponownie całej strony, widać tylko część kodu. Rozwiązaniem może być „twardy refresh” strony skrótem klawiaturowym Ctrl+F5 lub samo F5. Spróbuj przetestować inną przeglądarkę, jeśli problem wystapi to będzie wskazywało na winę np serwera proxy po drodze, który coś nie wyrabia. Można to testować dalej. Z Forum nikt nie zgłaszał takiego problemu, ale może ktoś ma podobnie?
Mnie zdarzyło się ostatnio parę razy coś takiego z ebay.com, allegro i wyglądało to jak przeciążenie serwera (hostingu).
A przy okazji inna rzecz, ktora mi przeszkadza. Czemu nowego watku nie moge utworzyc z widoku strony glownej, tylko odpowiedni przycisk pojawia sie dopiero gdy wejde w jakikolwiek istniejacy juz watek?
Tego nie przeskoczymy. Najpierw trzeba wejść w jakiś dział, żeby było wiadomo, w którym dziale chcemy umieścić nowy wątek. Gdyby było inaczej musiałoby być pole wyboru działów podczas pisania pierwszego postu. Z czymś takim się nie spotkałem w dodatkach phpbb, ale się rozejrzę.
zaluje, ze go utworzylem
Dobrze, że napisałeś. Chciałbym aby Tobie i wszystkim pracowało się wygodnie, a problemy są po to, żeby je rozwiązywać.
W sprawach problemów z Forum można do mnie pisać prosto na
jacek.kurzawa@entomo.pl Ja nawet generalnie preferuję taką formę kontaktu.