ostatnie zdjęcia z terenu
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- profil zainteresowan: Muzyka metalowa, fantastyka, gry planszowe
- Podziękował(-a): 1 time
- Kontakt:
ostatnie zdjęcia z terenu
proszę o oznaczenie 

- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2007:08:10 11:42:59Image taken on:piątek, 10 sierpnia 2007, 09:42Focus length:55 mmShutter speed:1/100 SecF-number:f/5.6ISO speed rating:200Camera-model:Canon EOS 350D DIGITAL
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2007:08:18 19:25:30Image taken on:sobota, 18 sierpnia 2007, 17:25Focus length:35 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/11ISO speed rating:200Camera-model:Canon EOS 350D DIGITAL
- Marcin Szewczyk
- UTM: DD12
- Specjalność: Cerambycidae
-
Zastanawialem sie czy w ogole ktos sie odwazy oznaczyc - staly bywalec wrzuca zdjecia pospoliciakow czesto i regularnie pojawiajacych sie na forum (Carabus nawet ostatnio wywolal burzliwa i trudna do przeoczenia dyskusje), musi byc w tym jakis haczyk
Tylko czekam, az Curculio uzupelni ten enigmatyczny tytul "ostatnie zdjecia z terenu" o ostatnie, brakujace slowo "Kambodzy" 
Pawel

Pawel
- Miłosz Mazur
- Kontakt:
Drogi Pawle, muszę przyznać że ośmiałem się niemal do łez czytając twego posta
Więc się wytłumaczę. Moje entomologiczne fascynacje dotyczą całego chrząszczowego świata lecz moja domeną są ryjkowce na pozostałych grupach znam się mniej lub lepiej a na niektórych wcale (i wcale sie tego nie wstydzę, bo młody ze mnie naukowiec). Przyjmuje zasadę że jeżeli coś mi nie pasuje w moim własnym oznaczeniu a często mam do dyspozycji tylko klucz albo zdjęcie z internetu to podrzucam to na forum do potwierdzenia. Tym bardziej, że w kluczach często mowa o cechach niewidocznych na zdjęciach tak więc cały czas się uczę. Następnym razem podam w nazwach zdjęć moje oznaczenie aby nie kwestionować swego profesjonalizmu;)
A wciąż u mnie siedzi spory materiał z Tadżykistanu. Może następny tytuł mojego posta będzie brzmiał "Kilka pospoliciaków z oślich odchodów z Tadzykistanu"
Pozdrawiam Kolegów

Więc się wytłumaczę. Moje entomologiczne fascynacje dotyczą całego chrząszczowego świata lecz moja domeną są ryjkowce na pozostałych grupach znam się mniej lub lepiej a na niektórych wcale (i wcale sie tego nie wstydzę, bo młody ze mnie naukowiec). Przyjmuje zasadę że jeżeli coś mi nie pasuje w moim własnym oznaczeniu a często mam do dyspozycji tylko klucz albo zdjęcie z internetu to podrzucam to na forum do potwierdzenia. Tym bardziej, że w kluczach często mowa o cechach niewidocznych na zdjęciach tak więc cały czas się uczę. Następnym razem podam w nazwach zdjęć moje oznaczenie aby nie kwestionować swego profesjonalizmu;)
A wciąż u mnie siedzi spory materiał z Tadżykistanu. Może następny tytuł mojego posta będzie brzmiał "Kilka pospoliciaków z oślich odchodów z Tadzykistanu"
Pozdrawiam Kolegów

-
Pokaz wiecej robactwa z tego terenu (osle odchody tez moga byc, jak sie ma w zbiorze material etykietowany "ex excrementis Homo sapiens" to nic juz czlowiekowi straszne nie jestCurculio pisze: A wciąż u mnie siedzi spory materiał z Tadżykistanu. Może następny tytuł mojego posta będzie brzmiał "Kilka pospoliciaków z oślich odchodów z Tadzykistanu"

Pawel
- Miłosz Mazur
- Kontakt:
- Robert Zoralski
- Specjalność: Syrphidae
- Podziękowano: 1 time
- Kontakt:
- Tomasz Mokrzycki
- Andrzej 54 †
- UTM: CC71
- Specjalność: Staphylinidae
- profil zainteresowan: rencista o szerokim spektrum zainteresowań
ciężka robota
Jak kogoś interesują kusaki to przede wszystkim "ma kupę do zrobienia" a nawet ostatnio martwego kota
-