prośba o identyfikację tej pani
prośba o identyfikację tej pani
8 czerwca , Czarnowo,gmina Pomiechówek.
Znaleziona w środku lasu,ma jakieś 3-4 mm.Pojęcia nie mam kto zacz.Z góry dziękuję:)
Znaleziona w środku lasu,ma jakieś 3-4 mm.Pojęcia nie mam kto zacz.Z góry dziękuję:)
- Załączniki
- błonkówka holo 1x.jpg (142.46 KiB) Przejrzano 2347 razy
- błonkówka holo 2 x.jpg (142.02 KiB) Przejrzano 2347 razy
- błonkówka holo 4x.jpg (137.52 KiB) Przejrzano 2347 razy
- błonkówka holo x.jpg (142.55 KiB) Przejrzano 2347 razy
- Brachytron
- Specjalność: Acu, Odo
- profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
- Kontakt:
Re: prośba o identyfikację tej pani
Piękny stwór! Tak niezobowiązująco na szybko wydaje mi się że jest to Heydenia pretiosa z Pteromalidae, pobieżne sprawdzenie w sieci wykazuje, że nie był podawany z Polski. Przeprowadzę małe śledztwo w tej sprawie i napiszę do Ciebie na priva z propozycją opublikowania znaleziska, oczywiście jeśli to się potwierdzi.
Re: prośba o identyfikację tej pani
Bardzo,qrde,dziękuję Ci ja:) nawet nie wiesz jak! bo straciłam nadzieję,na odnalezienie.
I przepraszam,bo entomolog ze mnie taki jak z tej koziej...(wiemy)
Jestem sobie amator fotograf (od siódmej boleści),co po prostu lubi się udać w krzaki i tam się nazachwycać życiem owadzim,co jest tak przebogate...że nie miałam pojęcia wczesniej jak bardzo.
Zdjęcia owej pani mam tylko te...no może ze dwa więcej,ale to tak na siłę...bo ruchliwe to zwierzątko było.Ale mogę w lepszej rozdzielczości nadesłać.
Stałam sobie nad ściętymi pniakami w lesie (ściętymi przez leśników) i mi toto wefrunęło przed obiektyw...myslałam,ze mrówka może,ale nie.
Qrde:) wierzyłam i wierzę w Was (tu ,na entomo) bardziej niż w wujka Googla,bo to w ogóle bez porównania jest...mówię o rzetelnej,naocznej,praktycznej wiedzy i pasji:)I słusznie.
i nawet nie wiesz jak sie teraz cieszę:) a ja nie wiem,jak Ci dziękować:)
I przepraszam,bo entomolog ze mnie taki jak z tej koziej...(wiemy)
Jestem sobie amator fotograf (od siódmej boleści),co po prostu lubi się udać w krzaki i tam się nazachwycać życiem owadzim,co jest tak przebogate...że nie miałam pojęcia wczesniej jak bardzo.
Zdjęcia owej pani mam tylko te...no może ze dwa więcej,ale to tak na siłę...bo ruchliwe to zwierzątko było.Ale mogę w lepszej rozdzielczości nadesłać.
Stałam sobie nad ściętymi pniakami w lesie (ściętymi przez leśników) i mi toto wefrunęło przed obiektyw...myslałam,ze mrówka może,ale nie.
Qrde:) wierzyłam i wierzę w Was (tu ,na entomo) bardziej niż w wujka Googla,bo to w ogóle bez porównania jest...mówię o rzetelnej,naocznej,praktycznej wiedzy i pasji:)I słusznie.
i nawet nie wiesz jak sie teraz cieszę:) a ja nie wiem,jak Ci dziękować:)
- Brachytron
- Kontakt:
- Brachytron
- Kontakt:
-