Brązowa prążkowana larwa - ok 3-5 mm.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Brązowa prążkowana larwa - ok 3-5 mm.
Zauważyłem ostatnio w domu małe (3-6mm) brązowe-prążkowane larwy na skraju wykładziny na której stoją buty. Larwy są ruchliwe ale powolne, czy ktoś wie co to jest?
Pozdrawiam
Adam
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2016:01:31 15:17:59Image taken on:niedziela, 31 stycznia 2016, 14:17Focus length:18 mmShutter speed:1/40 SecF-number:f/8ISO speed rating:100Camera-model:NX300
-
- r3.JPG (100.29 KiB) Przejrzano 2230 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2016:01:31 15:16:49Image taken on:niedziela, 31 stycznia 2016, 14:16Focus length:18 mmShutter speed:1/40 SecF-number:f/7.1ISO speed rating:100Camera-model:NX300
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
Re: Brązowa prążkowana larwa - ok 3-5 mm.
To larwa chrząszcza z rodziny Dermestidae (skórnikowate)
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... ae_ssp.JPG
https://commons.wikimedia.org/wiki/File ... ae_ssp.JPG
Re: Brązowa prążkowana larwa - ok 3-5 mm.
Dzień dobry.
Jakiś czas temu odkryłam w domu intruza takiego jak przedstawiony na zdjęciu. Link jest tylko w j angielskim.
Czy to jest groźny robak? Jak się go pozbyć?
Najpierw były pojedyncze osobniki ale potem odkryłam i zlikwidowałam ich siedlisko, w takiej jakby gąbkę, która zjadały. Teraz wciąż trafiają się pojedyncze egzemplarze.
Jest to pierwsza strona na której znalazłam w ogóle jakieś informacje dot. robaka. Będę bardzo wdzięczna za przybliżenie i podanie kilku niezbędnych info o tej postaci.
Dziękuję za pomoc.
Jakiś czas temu odkryłam w domu intruza takiego jak przedstawiony na zdjęciu. Link jest tylko w j angielskim.
Czy to jest groźny robak? Jak się go pozbyć?
Najpierw były pojedyncze osobniki ale potem odkryłam i zlikwidowałam ich siedlisko, w takiej jakby gąbkę, która zjadały. Teraz wciąż trafiają się pojedyncze egzemplarze.
Jest to pierwsza strona na której znalazłam w ogóle jakieś informacje dot. robaka. Będę bardzo wdzięczna za przybliżenie i podanie kilku niezbędnych info o tej postaci.
Dziękuję za pomoc.