Czy to gąsienica Autographa gamma ?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
- GrzegorzGG
- UTM: CA51
- Specjalność: Heteroptera
- Kontakt:
Czy to gąsienica Autographa gamma ?
Witam,
mam od tygodnia w hodowli poniższą gąsienicę: Gąsienicę znalazłem w Bielsku-Białej (UTM CA51), 20 lipca 2014. Przyniosłem ją do domu przypadkiem na koniczynie zbienej dla M. rubi. Próbując identyfikować posiłkowałem się wyszukiwarką gąsienic na lepidoptera.eu (pytałem pod kątem rośliny żywicielskiej: Trifolium). Przejrzałem też linki do zagranicznych stron prowadzące ze strony z A. gamma.
Czy mój typ jest poprawny ?
mam od tygodnia w hodowli poniższą gąsienicę: Gąsienicę znalazłem w Bielsku-Białej (UTM CA51), 20 lipca 2014. Przyniosłem ją do domu przypadkiem na koniczynie zbienej dla M. rubi. Próbując identyfikować posiłkowałem się wyszukiwarką gąsienic na lepidoptera.eu (pytałem pod kątem rośliny żywicielskiej: Trifolium). Przejrzałem też linki do zagranicznych stron prowadzące ze strony z A. gamma.
Czy mój typ jest poprawny ?
- GrzegorzGG
- Kontakt:
Re: Czy to gąsienica Autographa gamma ?
Czy ja wiem czy młoda
Już jest w stanie poczwarki od wczoraj 

- GrzegorzGG
- Kontakt:
Re: Czy to gąsienica Autographa gamma ?
Wiesz co, może niekoniecznie. Mam ją krótko, a podwoiła rozmiary i już jest poczwarką. Sam spodziewałem się że dłużej pobędzie
W sumie trochę szczęśliwie zrobiłem jej te fotki, dzień później już nie było co focić 

-