Prosze o Pomoc

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Beata20

Prosze o Pomoc

Post autor: Beata20 »

Witam serdecznie, od jakiegoś tygodnia jestem gryziona w nocy , szukając na necie informacji trafiłam tutaj.Przeglądając forum już znalazłam odpowiedz co mnie zjada nocą.Otóż jest to pluskwa , dziś rano znalazłam jedna w moim łóżku co prawda już martwa ale była.Przeszukałam cała kanapę innych osobników nie znalazłam , poszłam nawet dalej i poodrywałam listwy podłogowe tez nic.Moje pytanie jest następujące czy to możliwe aby był tylko ten jeden osobnik czy raczej nie mam się łudzić .Dziękuję za odpowiedż.
Awatar użytkownika
Almandyn
Podziękowano: 1 time

Re: Prosze o Pomoc

Post autor: Almandyn »

Niestety te zwierzątka są niezwykle sprytne i chowają się w miejscach, w których się nie spodziewamy. Ulubione to wszelkiego rodzaju załamki tkanin w łóżkach czy kanapach, miejsca pod taśmami wykończeniowymi, łączenia elementów ramy łóżka. A poza tym ramy w obrazach, gniazdka elektryczne i wszelkie szczeliny w podłodze. Zastanów się skąd mogły do Ciebie przywędrować ( może przyniosłaś od kogoś albo przywędrowały od sąsiadów ), a jak chcesz się zabezpieczyć to spróbuj Bioinsektalu http://www.bioinsektal.com/. A tu masz inne rady => http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3272958&start=540
Powodzenia
Ala
ricosz
UTM: EC95

Re: Prosze o Pomoc

Post autor: ricosz »

Przyznam że mi też udało się znaleźć jedną w mieszkaniu w bloku. Chodziła półprzytomna po ścianie. Nigdy więcej żadnej nie spotkałem, ani nie doznałem pogryzień, mogę więc niejako potwierdzić, że mogła się przywałęsać np. od sąsiadów. Jeśli mieszkasz w bloku to chyba całkiem prawdopodobne.
ODPOWIEDZ