Książka o wodnych owadach
Książka o wodnych owadach
Witam wszystkich.
Zarejestrowałem że u was na forum ponieważ mam problem ze znalezieniem odpowiedniej książki.
Zajmuję się wędkarstwem i potrzebuje wiedzy na temat owadów, skorupiaków, pajęczaków itp co żyje w wodzie i wokół niej.
Proszę Was o podanie tytułów paru książek na ten temat.
Pozdrawiam.
Zarejestrowałem że u was na forum ponieważ mam problem ze znalezieniem odpowiedniej książki.
Zajmuję się wędkarstwem i potrzebuje wiedzy na temat owadów, skorupiaków, pajęczaków itp co żyje w wodzie i wokół niej.
Proszę Was o podanie tytułów paru książek na ten temat.
Pozdrawiam.
- Wujek Adam [†]
- UTM: DC98
- Specjalność: Cerambycidae
Re: Książka o wodnych owadach
Jeśli znasz niemiecki, to całkiem sporo informacji na temat wodnych chrząszczy znajdziesz w książce Bernarda Klausnitzera pt. "KÄFER IM UND AM WASSER".
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:0000:00:00 00:00:00Image taken on:poniedziałek, 29 listopada 1999, 23:00Focus length:8.3 mmShutter speed:1/250 SecF-number:f/3.4ISO speed rating:400Camera-model:VG180,D770
- palipa
- UTM: CF 34
może być też coś takiego
http://www.empik.com/flora-i-fauna-wod- ... ,ksiazka-p
ale to staroć i mogą być problemy z dostępnością
http://www.empik.com/flora-i-fauna-wod- ... ,ksiazka-p
ale to staroć i mogą być problemy z dostępnością
No pytałem w empiku ale powiedzieli że nie ma opcji, a niemieckiego niestety nie znam....
- Brachytron
- Specjalność: Acu, Odo
- profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
- Kontakt:
W zasadzie po polsku jest tylko jedna taka książka Anny Stańczykowskiej Zwierzęta bezkręgowe naszych wód. Na allegro bywa w cenie do dychy, powinna być w każdej powiatowej bibliotece publicznej. Możesz też w googlach wpisać Igor Rybak i zobaczyć co wyskoczy. Dużo fajnych spraw jest rozproszonych po WW (tak od lat 70 tych).