Pomocy. Problem
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Pomocy. Problem
Witam od jakiegoś czasu mam w domku jakieś dziwne owady (nie hodowlane) o których nic nie wiem lecą do światła i wydają dziwne dzwięki, trudno je zabić. Strasznie mnie irytują, chciałbym je wytępić ale nie mam pojęcia skąd one się biorą. Załączam zdjęcie tego czegoś więc jakby ktoś mógł proszę o nazwę tego owada.
- Załączniki
- owad.jpg (33.01 KiB) Przejrzano 1591 razy
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Re: Pomocy. Problem
Coś z owadziarek, nic złego Ci nie zrobią. Jeżeli pojawiają się w większej ilości, to najprawdopodobniej koło domu masz/miałeś larwy owadów, na których te błonkówki pasożytowały i teraz się wylęgły.
A na wszelkie sześcionogi lecące do światła polecam moskitiery w oknach.
A na wszelkie sześcionogi lecące do światła polecam moskitiery w oknach.
Moskitiery mam w oknach. Możliwe, że wylęgły się one gdzieś w domu ? I jeszcze jedno pytanie czym je mogę zabić ? Bo laczkiem trudno : )
A ja mam teraz coś podobnego. Okno mi się nie domyka i lecą do światła. Wypuścić ciężko - jak złapałam w palce, to mnie dziabło przez rękawiczkę. Przez godzinę wiesz, że żyjesz, ale potem nie ma śladu po ugryzieniu. Laczek nie pomaga - to fakt. Ja próbowałam poduszką. Koniec końców jednego udało mi się utopić w spirytusie, jeden zdechł w niewyjaśnionych okolicznościach, a trzeci ogromny cały czas mi fruwa pod lampą. Prawda, jest irytujący, ale chyba dam mu spokój, bo nie chce mi się za nim latać. Wygląda całkiem podobnie, tylko jest bardziej do mrówki podobne, ma jakby szczęki i małe żądełko na odwłoku. Kto wie co to?
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Zdjęcie plz.wronga pisze:Kto wie co to?
A gdy się łapie w palce, to trzeba liczyć się z konsekwencjami