spotkanie

Zagadki entomologiczne, humor i inne - na luzie! (ale o entomologii)
Awatar użytkownika
Tomasz Mokrzycki

spotkanie

Post autor: Tomasz Mokrzycki »

Miejsce akcji - Białowieża

Idę sobie z moimi uczniami z gimnazjum na zajęcia terenowe. Mija mnie samochód, a w nim ktoś macha ręką :hi: O to Jacek - pomyślałem sobie, ale za chwilę kolejna myśl mnie dopadła - nie to nie możliwe, przecież jestem w Białowieży i skąd tu Jacek :mysl: Idę dalej, ale coś mnie tknęło. Obejrzałem się za siebie - szybki rzut okiem na tablicę rejestracyjną, a tam ETM. I już nie miałem wątpliwości. To Jacek :hp:
Góra z górą się nie zejdą, ale entomolog z entomologiem już tak :okok:
Załączniki
DSC_0524.jpeg
DSC_0524.jpeg (116.13 KiB) Przejrzano 4607 razy
Awatar użytkownika
Dispar
UTM: FC18
Specjalność: Geometridae

Re: spotkanie

Post autor: Dispar »

Wczoraj byli u mnie znajomi z Legnicy (:D) którzy Jacka obserwowali w okolicach Siemiatycz. O tym, że to był On dowiedzieli się dopiero z rozmowy ze mną - w/g nich "ktoś stał przy znajomej sośnie i rozmawiał przez telefon". Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomasz Mokrzycki

Post autor: Tomasz Mokrzycki »

Darku

Czy planujesz na przełomie lipca i sierpnia odłowy w Mielniku, a może w Białowieży. Czas, żebyśmy się spotkali :birra:
Awatar użytkownika
Jacek Kurzawa
UTM: DC30
Specjalność: Cerambycidae
profil zainteresowan: Muzyka informatyka makrofotografia
Podziękował(-a): 22 times
Podziękowano: 9 times
Kontakt:

Post autor: Jacek Kurzawa »

Tomku, ostatni raz spotkalismy sie tez przypadkiem... - w Pradze. Spotkanie w Biąłowieży jakoś mnie nie zaskoczyło, chociaż spotkanie było radosne :-). Właściwie to entomolodzy dopisali w weekend i można było spotkać więcej osób :-)

A przy sośnie, no tak, rozmawiałem przez telefon, to była 18:06. Chwilę potem udało mi się złowić 3 N.punctata. To dlatego rozmowa telefoniczna była krótka, bo w terenie nie ma czasu na pogaduchy... Darku, teren masz monitorowany doskonale, nie da się chyba przemknąć przez te tereny niezauważonym :ok: :laugh:
Awatar użytkownika
Dispar
UTM: FC18
Specjalność: Geometridae

Post autor: Dispar »

Jacku- to zupełny przypadek- niezbyt często już tam jeżdżę :D
Tomku-rzeczywiście czas najwyższy się spotkać. Już Ci podaję namiary na mnie na priv.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Humor, zagadki (entom.)”