Jutro wyjeżdżam do Rumunii, to będzie moja pierwsza wyprawa, na której będę mógł przyjrzeć się owadom z innego kraju. Chciałbym więc się zapowiedzieć. Relacja będzie na pewno.
Mam zamiar złapać też coś ciekawego
Fogarysze jak się domyślam to na motorach?? Trasa transfogarska może kiedyś będzie mi dane zdobywać rumuńskie szczyty na razie muszę eksplorować Ukrainę, końcem sierpnia będę wędrował po Gorganach. Pozdr. Paweł
Jeszcze nie miałem czasu szukać i identyfikować. Wiele znam z kerbtiera (np Lixusa), część już wiem gdzie szukać. Na razie chciałem coś pokazać. Muszę posortować zdjęcia, poukładać wg miejsc gdzie fociłem. Ponad 1200 zdjęć do obrobienia
Jutro reszta
To było wszystko
Mam do Was prośbę o pomoc w oznaczaniu, chciałbym oznaczyć jak najwięcej, w większości przypadków nie wiem jednak gdzie szukać. Dla wielu z Was to pewnie pospolite okazy, dla mnie zupełnie nowe
Fajny ,,groch z kapustą" Pewnych bez lepszych fotek oznaczyć się nie da, najlepiej zbieraj co możesz, a po połowach wszystko do probówek, oznaczysz w domu, spreparujesz, pokażesz fotki, będzie ok. A tak to niektóre fotki nieszczególne i nie da sie z nich nic oznaczyć, trochę to jak wróżenie z fusów, tyle z tego pożytku jak z nabierania zupy widelcem. Lepiej popołudniami spijaj rumuńskie wino albo i piwo i się relaksuj a do południa połap robactwo a potem odpoczywaj. popracujesz nad oznaczeniami w kraju.