http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img
jak to gdzie ... w państwie prawaRafał Celadyn pisze:gdzie my (...) żyjemy...
Jacek Kalisiak pisze:Kolejny kwiatek na polu ochrony przyrody :P
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... SlotII3img
Celem utworzenia Parku była kompleksowa ochrona walorów przyrodniczych, krajobrazowych oraz kulturowych południowej części Sądecczyzny. W Popradzkim Parku Krajobrazowym występują rzadko spotykane zwierzęta jak rysie, żbiki czy orzeł przedni.
...nie wiem...ale wiem, że w bogatszej części unii już nie bardzo jest o co dbać...chyba, że o to chodzi, że im mniejszy obszar do ochrony tym łatwiej i taniejPawełB pisze:Czy nie uważasz że bogaty region lepiej zadba o przyrodę i otoczenie niż biedny?
nie znam tematu,ale korupcja jest korupcją,a w tym kraju ,prawo jak wynika z powyższego ,uderza tylko w biedaków...PawełB pisze: Niekoniecznie wszystko trzeba przypisywać korupcji. A co do korupcji, to w Warszawie były przykłady blokowania budów przez ekologów, dopóki nie dostali kasy. Jak to nazwiesz?
PawełB pisze:Czy znasz na świecie system idealny w 100%??
...to jest populizm ,tak jest w większości wioch(min.w mojej).Ja też praktycznie co roku muszę zimą wyjeżdżać za granicę ...a i tak walczymy z kumplem o każdą łączkę...PawełB pisze: Teren ma niesamowity potencjał, którego nie można wykorzystać, a o tym wyjeżdżaniu młodych to nie obiegowa bajka tylko konkret z rozmów z miejscowymi mieszkańcami.
To jeszcze nie wiesz, że się nie da? Żyć? Pomyśl jak zniknąć z systemu jako żywy! Możesz jedynie płynąć równolegle w sieci powiązań...Rafał Celadyn pisze:...to nie do mnie pytanie, ja staram się żyć obok systemu ...
...niech i tak będzie ,mniejsza o mnieBrachytron pisze: Możesz jedynie płynąć równolegle w sieci powiązań...
c- a może las był własnością prywatną? w tym przypadku jest trochę łatwiej uzyskać pozwolenie...grzegorzb pisze:las lasem ... mnie ciekawi co innego - zakładając że zgodę na wycinkę lasu wydało nadleśnictwo nalezy przyjąć iż:
a- las był miejski a starosta na mocy porozumienia przekazał nadzór PGL LP - i tu sprawa jest "czysta"
b- las stanowił własność Skarbu Państwa w zarządzie PGL LP - jeśli wersja b - to się drapię po głowie jak osoba fizyczna (biznesmen) dostał zgodę na przejście przez grunty państwowe???? Jeśli na podstawie jakiegoś użyczenia, dzierżawy itp od lasów to powinien zapłacić za wyłączenie gruntu leśnego z produkcji, lub dalej grunt na papierze powinien być lasem a same drzewa powinni wyciąć na zlecenie lasów - ZuL-usi a nie osoba fizyczna - i to jest bardziej zastanawiające jak?????
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |