Co to takiego ?

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
nomado

Co to takiego ?

Post autor: nomado »

Witam,
na wstępie kilka słów do administratora forum - miałem problem z zarejestrowaniem się na forum gdyż podczas rejestracji pojawił się komunikat iż mój numer IP jest zablokowany (znajduje się na czarnej liście). Otóż pragnę poinformować że jestem na tym forum po raz pierwszy i korzystam z sieci Internetu PLAY gdzie adresy IP przydzielane są dynamicznie z Puli dostępnych adresów w danym regionie, a więc blokowanie takich adresów jest najmniej nielogiczne. Musiałem kilka razy rozłączać się i ponownie łączyć aby operator nadał mi taki numer IP który na liście forum nie jest zablokowany :)

A teraz do rzeczy...
mieszkam w nowym deweloperskim mieszkaniu od ponad roku i odkąd pamiętam na podłodze, ścianie spotkać można u mnie takie oto małe robaczki które staram się tępić jak tylko zauważę. Wychodzą głównie w nocy ale nie ma na to ścisłej reguły.

Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Nomado
Załączniki
1
1
1.jpg (7.06 KiB) Przejrzano 1509 razy
2
2
2.jpg (4.27 KiB) Przejrzano 1509 razy
3
3
3.jpg (3.01 KiB) Przejrzano 1509 razy
Ostatnio zmieniony wtorek, 12 lutego 2013, 12:02 przez nomado, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
UTM: CA-95
Podziękował(-a): 11 times
Podziękowano: 7 times
Kontakt:

Re: Co to takiego ?

Post autor: Rafał Celadyn »

...zablokowali cię ,bo jesteś spamer patentowany :mrgreen:
nomado

jasne .... jak mogę dodać zdjęcia aby przedstawić robala ?
Jak chcę dodać z -wstawianie-linkow-z-zewnetrznych-serwerow-zabronione- to do adresu dokleja jakieś XXX i przekierowuje na strony ..... bez komentarza.
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
Kontakt:

nomado pisze:Jak chcę dodać z image-xxx-shack to do adresu dokleja jakieś XXX i przekierowuje na strony ..... bez komentarza.
skoro tak ,to pod miejscem gdzie piszesz masz okienko "wybierz plik" ,zmniejsz do 152 kb i jeśli to robal to na pewno wskoczy na forum :wink:
nomado

Ok dodałem .... rozpoznaje to ktoś ?
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
Kontakt:

...wpisz w wyszukiwarkę forumową gryzki-Psocoptera
Awatar użytkownika
Aneta
UTM: CC88
Podziękował(-a): 1 time
Podziękowano: 32 times

Post autor: Aneta »

nomado pisze:Jak chcę dodać z image-xxx-shack to do adresu dokleja jakieś XXX i przekierowuje na strony ..... bez komentarza.
Linkowanie jest nieregulaminowe, po prostu - przed rejestracją na jakimkolwiek forum wypadałoby przeczytać jego zasady. Fotografie do ID można dodawać tylko bezpośrednio, jako załączniki.

A na zdjęciach masz jakieś gryzki (Psocoptera) - było tu już o nich wiele tematów, poczytaj sobie ten dział. Same w sobie nie są szkodliwe, ich obecność wskazuje głównie na zbyt wysoki poziom wilgotności.
nomado

Widziałem coś podobnego kilka tematów niżej ale chciałem przedstawić własne zdjęcia aby mieć pewność.
Dziwni mnie trochę że głównie ich sprzymierzającym czynnikiem rozwoju jest wilgoć gdzie u mnie mieszkanie jest dobrze dogrzewane i panuje tu temperatura standardowa 21,5 st w okresie zimowym (najzdrowsza jak wyczytałem dla zdrowia człowieka). Być może powodem jest to że sporo mieszkań w budynku który jest defacto nowy, to pustostany, goły beton, niekoniecznie chodzące grzejniki i zapewne robaczki te przechodzą do innych mieszkań.

Co do zasad na forum, zgadzam się i przyznaję, nie doczytałem, ale niewłaściwym rozwiązaniem (dla takich jak ja) jest wklejanie dodatkowych znaków do zamieszczonego adresu i to znaków które jak wszyscy wiedzą powodują przekierowanie na strony xxx! przecież tu piszą też dzieci ;)
Proponuję inne rozwiązanie jak np całkowite czyszczenie takowych linków podczas umieszczania postów na forum.

Dzięki za informacje, poszukam i poczytam w Internecie więcej na ich temat.

Pozdrawiam
Nomado.
Awatar użytkownika
Aneta
UTM: CC88
Podziękował(-a): 1 time
Podziękowano: 32 times

Post autor: Aneta »

nomado pisze:Dziwni mnie trochę że głównie ich sprzymierzającym czynnikiem rozwoju jest wilgoć gdzie u mnie mieszkanie jest dobrze dogrzewane i panuje tu temperatura standardowa 21,5 st w okresie zimowym (najzdrowsza jak wyczytałem dla zdrowia człowieka). Być może powodem jest to że sporo mieszkań w budynku który jest defacto nowy, to pustostany, goły beton, niekoniecznie chodzące grzejniki i zapewne robaczki te przechodzą do innych mieszkań.
Jak dla mnie temperatura jest niskawa, no ale to kwestia gustu ;) Jednak pomijając moje upodobania sugerowałabym podkręcić ją trochę, przynajmniej na jakiś czas, i sprawdzić rezultaty.
Poza tym gryzki lubią wyłazić właśnie po różnych pracach budowlano-remontowych - prawdopodobnie za jakiś czas, gdy mikroklimat w budynku się unormuje, same poznikają.
ODPOWIEDZ