Pogórze Przemyskie 2012
-
- Kontakt:
Pogórze Przemyskie 2012
Chciałem poinformować, że wraz z Sekcją Entomologiczną Koła Przyrodników Studentów Uniwersytetu Jagiellońskiego w dniach 23.07. -01.08. wybieram się na obóz entomologiczny w okolice Przemyśla (dokładniej Rybotycze). Będzie z nami specjalista z Muzem Zoologicznego UJ, który pomoże nam w odłowach motyli zarówno dziennych, jak i nocnych. Codziennie będziemy uczyli się metod zbioru, szacowania bioróżnorodności oraz poznawali tamtejsza entomofaunę.
Wszystkich, którzy byliby w pobliżu zapraszamy do odwiedzenia nas.
Postaram się uzupełnić wątek w informacje oraz fotografie, które pokażą co udało nam się złapać i zaobserwować.
Wszystkich, którzy byliby w pobliżu zapraszamy do odwiedzenia nas.
Postaram się uzupełnić wątek w informacje oraz fotografie, które pokażą co udało nam się złapać i zaobserwować.
Re: Pogórze Przemyskie 2012
Tak z czystej ciekawości, może jakieś nazwiska?coleopter pisze:Będzie z nami specjalista z Muzem Zoologicznego UJ, który pomoże nam w odłowach motyli zarówno dziennych, jak i nocnych.
-
- Kontakt:
Mieszkam w pobliżu. Postaram się wpaść z aparatem, jeśli nie będziecie mieli nic przeciwko 

-
- UTM: EA64
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Podziękował(-a): 5 times
- Podziękowano: 7 times
Jako były szef tej sekcji (4 kadencje) namaszczam was.
P.S. Księga pamiątkowa jest wciąż u mnie.
PS2 Czy poemat o wyprawie sekcji entomo na Kramnice nadal wisi w kole?
P.S. Księga pamiątkowa jest wciąż u mnie.
PS2 Czy poemat o wyprawie sekcji entomo na Kramnice nadal wisi w kole?
-
- UTM: CB63
- Kontakt:
Witaj, o Założycielu Wątku
Jurek - koło ma nową siedzibę (jakiś czas temu miało dwie, na Ingardena a trochę na Ruczaju - przenosiny całkowite z IZ na Kampus 600 - lecia nastąpiły w ubiegłym roku akademickim), ale pewnie o tym wiesz.
Czy ja wiem kto będzie tym specjalistą, Prezesie?

Jurek - koło ma nową siedzibę (jakiś czas temu miało dwie, na Ingardena a trochę na Ruczaju - przenosiny całkowite z IZ na Kampus 600 - lecia nastąpiły w ubiegłym roku akademickim), ale pewnie o tym wiesz.
Czy ja wiem kto będzie tym specjalistą, Prezesie?

-
- Kontakt:
Z Muzeum będzie (przez jakiś czas) Pan dr Kudła (przed chwilą potwierdził
).
Ponadto czekam na ostateczne ustalenia kolegi od ważek.
Będziemy mieli również botanika z IB UJ, który przybliży nam rośliny żywicielskie interesujących nas owadów.
Na pewno nikt z pracowników nie będzie całe 10 dni, ale może uda się zrobić tak, żeby cały grafik był zapełniony i aby różne wątki entomologiczne zostały poruszone.

Będziemy mieli również botanika z IB UJ, który przybliży nam rośliny żywicielskie interesujących nas owadów.
Na pewno nikt z pracowników nie będzie całe 10 dni, ale może uda się zrobić tak, żeby cały grafik był zapełniony i aby różne wątki entomologiczne zostały poruszone.
- Jarosław Bury
- Kontakt:
A jeszcze dokładniejwraz z Sekcją Entomologiczną Koła Przyrodników Studentów Uniwersytetu Jagiellońskiego w dniach 23.07. -01.08. wybieram się na obóz entomologiczny w okolice Przemyśla (dokładniej Rybotycze)

-
- Kontakt:
A jeszcze dokładniej - gospodarstwo "Nad potokiem" - nad rzeką Wiar 
Współrzędnych jeszcze nie mam.

Współrzędnych jeszcze nie mam.
Dziękujecoleopter pisze: Muzeum będzie (przez jakiś czas) Pan dr Kudła (przed chwilą potwierdził).