Skaczący jasnobrązowy robak w domu.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
Skaczący jasnobrązowy robak w domu.
Witam, wynająłem nowe mieszkania i jutro dzwonię do właściciela w sprawie robaków. Od kilku dni znajduje je w kuchni/łazience/przedpokoju w nocy. Chciałem spróbować dowiedzieć się co to za robaczki:
Czy ktoś może wie? Są szkodliwe? Jest się czego obawiać? Robak dosc szybko ucieka, potrafi skakac.
Czy ktoś może wie? Są szkodliwe? Jest się czego obawiać? Robak dosc szybko ucieka, potrafi skakac.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2012:05:04 22:15:00Image taken on:piątek, 4 maja 2012, 20:15Focus length:4.9 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/3.3ISO speed rating:100Camera-model:DMC-FT1
-
- Podziękował(-a): 3 times
- Podziękowano: 1 time
Re: Skaczący jasnobrązowy robak w domu.
To jakiś świerszcz. Nie wiem, czy synantropijny Acheta domestica, czy jakiś gatunek hodowlany (karmowy?), który uciekł np. sąsiadowi - terraryście. Tak czy owak nie masz się czym przejmować.
-
Dzięki, uspokoiłeś mnie trochę. W jaki sposób najlepiej się ich pozbyć?
Ale po co się ich pozbywać? Jeśli jest ich 3-4 sztuki to chyba Cię nie zjedzą ale zawsze możesz użyć dezodorantu (z praktyki wiem, że w przypadku mrówek w chałupie się sprawdza) No dobra ale tak serio to są jakieś płytki "na owady" producenta nie pamiętam instalujesz to w domu i powinny dać Ci spokój...
Ten na zdjęciu jeszcze nie dojrzał do rozrodu, wtedy zaczną się bezsenne noce 

-
Pozbyć się chcę, bo lubię spać spokojnie w nocy bez słuchania koncertów robali 
Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.
-