Co może być po drugiej stronie słońca???? Wiadomo - czarny kosmos. Czy kiedyś tam będziemy? Po drugiej stronie Słońca....
Co o tym myślicie???????
Bo moje "odkrycie" jest iście kopernikowskie ....

za pół roku tam z Ziemią będziemy, to zobaczymy jak tam jestJacek Kurzawa pisze:Tak sobie pomyślałem, że z naszej Ziemi do Słońca jest bardzo daleko, około 150 mln kilometrów. Uffff... kawał drogi.....
Co może być po drugiej stronie słońca???? Wiadomo - czarny kosmos. Czy kiedyś tam będziemy?
Co o tym myślicie???????
Bo moje "odkrycie" jest iście kopernikowskie .... :mrgreen:
Ciepło....!tempelik pisze:Zależy o czym myślimy, czy o świecie równoległym, a może o prawdziwej drugiej stronie którą oglądamy co roku![]()
No wlasnie o to mi chodziłoMarek Hołowiński pisze: za pół roku tam z Ziemią będziemy, to zobaczymy jak tam jest:lol: :lol:
Oczywiście, to pierwsze prawo Keplera. Słońce znajduje się w jednym z ognisk owej elipsy. Jednak różnica między peryhelium i aphelium dla orbity Ziemi nie jest zbyt duża (około 5 mln km), a najbliżej Słońca (147 mln km) będziemy początkiem stycznia.orbita ziemi jest eliptyczna
No i cały układ słoneczny też nie jest nieruchomy względem reszty galaktyki, a galaktyka względem innych galaktyk itd.Jacek Kurzawa pisze: I tak mkniemy w kosmosie z predkoscią 107 tys km/h....
Otóż to. I pomyśleć że takich "drugich stron słońć" jest nieskończenie wiele we wszechświecie..... Nie ukrywam, że bardziej od samych prędkości i odległości fascynujące są siły jakie utrzymują poszczególne obiekty w ścisłych zależnościach od siebie. Gdyby nie siły przyciągania w kosmosie byłaby "jazzowa jazda bez trzymanki"Tomasz Grzegorczyk pisze:No i cały układ słoneczny też nie jest nieruchomy względem reszty galaktyki, a galaktyka względem innych galaktyk
Tomku, z fizyką miałem przyznaję zawsze na bakier, więc za pewne mogłem coś pokręcić lub niedokładnie przytoczyć. Natomiast nie chodzi tu o możliwość przesyłania w ten sposób informacji, ani też o poznanie ładunku drugiego elementu. Owa informacja w przytoczonej przeze mnie myśli jest siłą, która powoduje zmianę ładunku drugiego modułu w momencie zmiany ładunku pierwszego z nich. Nie chodzi tu więc o przewidywalność zmiany ładunku, a o sam fakt tak szybkiej reakcji pomiędzy związanymi ze sobą modułami....Tomasz Żuk pisze:Trudno tu mówić o przesyłaniu informacji tą metodą
Mam dziwne wrażenie, że trafiłeś w sedno...avidal pisze:A moze chodziło nie o zmianę ładunku, ale spinu?
Lekka rozmowa o wszechświecie i fizyce kwantowej w przerwie między pasztecikami a makowcemkrzem pisze:tak oglądam ten wątek...czyżby przepracowanie przedświateczne?
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |