Proszę o pomoc w oznaczeniu
Proszę o pomoc w oznaczeniu
28.08.br., niziny, łąka śródleśna.
Proszę o pomoc w oznaczeniu... mówiąc szczerze nawet nie wiem, gdzie go/ją przypiąć...
Proszę o pomoc w oznaczeniu... mówiąc szczerze nawet nie wiem, gdzie go/ją przypiąć...
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2011:09:01 15:29:00Image taken on:czwartek, 1 września 2011, 13:29Focus length:105 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/9ISO speed rating:100Camera-model:NIKON D90
Re: Proszę o pomoc w oznaczeniu
Dziękuję za odpowiedź.
Jakie cechy charakterystyczne są potrzebne?
Ganiałem za nim dobre pół godziny (strasznie szybki nie jest), to i kilka fotek z różnej perspektywy mam.
Zafascynowała mnie w nim dysproporcja ciała - małe skrzydła, długi odwłok i straaasznie długi ostatnie odnóża, zwisające bezwładnie podczas lotu.
Ten delikwent wygląda prawie identycznie:
http://www.pbase.com/fdt/image/42364890
Mój ma wydłużony i wąski odwłok.
Jakie cechy charakterystyczne są potrzebne?
Ganiałem za nim dobre pół godziny (strasznie szybki nie jest), to i kilka fotek z różnej perspektywy mam.
Zafascynowała mnie w nim dysproporcja ciała - małe skrzydła, długi odwłok i straaasznie długi ostatnie odnóża, zwisające bezwładnie podczas lotu.
Ten delikwent wygląda prawie identycznie:
http://www.pbase.com/fdt/image/42364890
Mój ma wydłużony i wąski odwłok.
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Nie jestem specem od błonek, więc dokładnie Ci nie powiem, ale pewnie różne detale detaliczne typu użyłkowanie itp. Zresztą ogólnie gąsieniczniki słabo są oznaczalne ze zdjęć.Gucio_55 pisze:Jakie cechy charakterystyczne są potrzebne?
;(
Tak niestety podejrzewałem ;(
Pozostańmy więc przy Ichneumonidae.
Tak niestety podejrzewałem ;(
Pozostańmy więc przy Ichneumonidae.
-