Błyszczek
Błyszczek
Czy słusznie podejrzewam, ze to nieco nietypowa, ciemna forma Deraerocoris ruber? Inne gatunki z rodzaju jednak nie pasują.
Łodź, 11 czerwca.
Łodź, 11 czerwca.
- Załączniki
- Ruber.jpg (121.9 KiB) Przejrzano 1195 razy
- Krzysztof Musik
- UTM: CA56
- Chiffchaff
- Podziękowano: 1 time
Re: Błyszczek
Siakoś mi tak nie pasuje,
a czy nie jest to D. olivaceus? Popatrzcie na ubarwienie nóg, zdjęcie jest w dość dobrej rozdzielczości i mi tam ciężko doszukać choćby śladu błysku na obrączce apikalnej. Pokrój ciała też taki wydłużony. Jakbym miał coś obstawiać, to jednak D. olivaceus a nie ruber.
a czy nie jest to D. olivaceus? Popatrzcie na ubarwienie nóg, zdjęcie jest w dość dobrej rozdzielczości i mi tam ciężko doszukać choćby śladu błysku na obrączce apikalnej. Pokrój ciała też taki wydłużony. Jakbym miał coś obstawiać, to jednak D. olivaceus a nie ruber.
Re: Błyszczek
Pokrój ciała właśnie najbardziej mi do D.ruber nie pasował; moj był mniej pękaty. Ale ponieważ nie znalazłem w sieci innego podobnie ubarwionego gatunku z rodzaju poza D.ruber, wiec mimo wszystko stawiałem na niego.
Ale teraz, kiedy zabrałeś Chiffchaffie głos, Twój typ bardziej mnie przekonuje.
Zresztą, przyjąłbym go w ciemno nawet wtedy, gdybym nie miał przekonania, że masz rację.
Ale teraz, kiedy zabrałeś Chiffchaffie głos, Twój typ bardziej mnie przekonuje.
Zresztą, przyjąłbym go w ciemno nawet wtedy, gdybym nie miał przekonania, że masz rację.