Trojszyk w mieszkaniu :( pomocy

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
kicia

Trojszyk w mieszkaniu :( pomocy

Post autor: kicia »

Witam, od jakiegoś czasu w kuchni gdzieniegdzie pojawiały się takie małe brązowe robaczki. Najwyraźniej jadły jakieś okruszki leżące na ziemi. Niestety polubiły również chrupki naszego psa, który je roznosi po całym domu, stąd też i te robaczki są właściwie wszędzie! Ostatnio przez przypadek natrafiłam na zdjęcie owego robaka w internecie stąd wiem że jest to trojszyk. Czy da się go w jakiś sposób wygonić z mieszkania? W internecie przeczytałam że trzeba przez około 3 tygodnie doprowadzić w miejscu gdzie występują do temperatury 0 st.C ...co jest fizycznie niemożliwe.. Czy jest jakiś inny sposób?? Już wysprzątałam dosłownie wszystko...a i tak spod listwy codziennie wychodzą około 3 sztuki w poszukiwaniu jedzenia. No chyba że jedzą coś pod listwami :(( BARDZO, BARDZO PROSZĘ O POMOC :( Bo mieszkanie z nimi jest lekko uciążliwe...
kalta

Re: Trojszyk ulec w mieszkaniu :( pomocy

Post autor: kalta »

tutaj coś znalazłam na ten temat:
http://www.szkodnik.info/viewtopic.php?f=27&t=265
kicia

Re: Trojszyk ulec w mieszkaniu :( pomocy

Post autor: kicia »

dziękuję za pomoc! mam nadzieje że to coś pomoże.. jak narazie wysprzątałam wszystko , kupiłam płytkę i jest ich zdecydowanie mniej..jednak nadal gdzieś się pojawiają co jakiś czas..:(
ODPOWIEDZ