Czy to może być dorosła pluskwa ? prawdopodobnie mieliśmy je w mieszkaniu, moje współlokatorki je opuściły, ja z właścicielem usunąłem wszystkie meble, zasłony, etc. Ponadto właśnie kończymy remont całego mieszkania, który miał je wybić. Jesteśmy pod dwóch dezynsekcjach. Jeśli to pluskwa to się chyba załamie.
Proszę o rozpoznanie
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Proszę o rozpoznanie
Proszę o rozpoznanie tego gada:

Czy to może być dorosła pluskwa ? prawdopodobnie mieliśmy je w mieszkaniu, moje współlokatorki je opuściły, ja z właścicielem usunąłem wszystkie meble, zasłony, etc. Ponadto właśnie kończymy remont całego mieszkania, który miał je wybić. Jesteśmy pod dwóch dezynsekcjach. Jeśli to pluskwa to się chyba załamie.
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Podziękował(-a): 5 times
- Podziękowano: 7 times
Re: Proszę o rozpoznanie
To jest chrząszcz, jakiś omomiłek. Nie jeść bo może zniszczy nerki, ale poza tym całkiem łagodny. To chyba może być ten gatunek:
http://www.colpolon.biol.uni.wroc.pl/ca ... ricans.htm
http://www.colpolon.biol.uni.wroc.pl/ca ... ricans.htm
-
Re: Proszę o rozpoznanie
Jeśli remontujesz mieszkanie, żeby pozbyć się chrząszcza, który wleciał przez okno, to czekają cię olbrzymie koszty, bo jutro pewnie wleci następny... Nie dało się z tego zdjęcia wyciąć centralnego kawałka z owadem, trzeba było ładować taki hektar pustego tła..? Poza tym, zdjęć pluskwy jest w sieci od groma, czy naprawdę samodzielnie nie da się porównać i dojść do wniosku, że wygląda to zupełnie inaczej..?
Paweł
Paweł