Projekt hodowli motyli

Przemo

Projekt hodowli motyli

Post autor: Przemo »

Witam!
Właśnie wpadł mi do głowy pewien pomysł- tak, serio mówię, aż sam siebie zadziwiam :D
Znacie pewnie stronkę http://www.mojemotyle.pl A więc Administrator tejże stronki stworzył pewien projekt- Centrum hodowli Saturniidae ... Według mnie, gdy tylko się o tym dowiedziałem był to najlepszy pomysł, jaki wpadł do głowy dzisiejszym entomologom- bez obrazy dla innych, których poczynań nie zauważyłem :D
Mam nadzieję, że ów projekt będzie trwać w sukcesach przez długi długi czas zdobywając coraz szersze grono uczestników...
Więc mój pomysł jest taki: Stworzyć inne projekty, które będą mieć na celu hodowanie danej rodziny a nawet rodzaju motyli dziennych lub nocnych!
W projektach będą brały udział pewne grupki osób, gdzie każda osoba będzie w zależności od możliwości prowadzić dziennik, fotorelacje lub video relacje z hodowli... Każdy będzie miał za obowiązek pomóc innej osobie, która dopiero zaczyna swą przygodę z hodowlą motyli.
Dzięki takim projektom każdy entomolog będzie mógł łatwiej zdobyć materiał hodowlany! A dzięki wymianie między uczestnikami projektu jajeczek, gąsienic, poczwarek lub imagines danych motyli zmniejszy się efekt hodowli wsobnej, a co za tym idzie nasze motyle będą silniejsze i piękniejsze- może troszkę przesadzam, ale to na prawdę świetny pomysł i mam nadzieję, że Wam także przypadł do gustu :d
Myślę, że jeśli takie projekty będą tworzone na tak popularnych forach entomologicznych, to każdy zainteresowany łatwiej nań trafi i się przyłączy...
Co o tym sądzicie? Proszę wypowiadajcie się- każdy komentarz mile widziany!
ODPOWIEDZ