Zgadza się Robercie, akcja iście w stylu rodeo ;=)Robert M. pisze:Zbliżenie następuje tak na chama samiec po prostu rzuca się na przebiegającą samicę i próbuje utrzymać się jak na byku
Dzięki Pawle. Niestety zdjęcie zostało silnie skompresowane (pliki ważą około 20% wyjściowych), stąd także i utrata detali, np. omatidiów. Co do dobrych zdjęć trzyszczy, to przypomnę i Twoje C. chinensisPawel Jaloszynski pisze:Delog, piękne zdjęcie, wreszcie coś przyzwoicie sfotografowanego, na co przyjemnie popatrzeć.
ja nie miałem okazji spotkać Cylindera arenaria, a i niedaleko leżące stanowisko C. germanica przepadło (teren ogrodzony).Marcin Kutera pisze:a ja tego gatunku trzyszcza Cicindela campestris nigdy nie widywałem
...a może jest tak, że w zależności od tego jak pan "T" wybrankę ucapi, tak i już temat kontynuuje ;=). Poniżej linki do innych akcji tego gatunku.mwkozlowski pisze:dzisiaj widziałem te sprawy u C.hybrida - podobnie z tym że "T " żuwaczkami objmował pokrywy za podsdtwą może to cecha gatunkowa?
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |