Program do łączenia/rozdzielania plików PDF

Awatar użytkownika
Robert Zoralski
Specjalność: Syrphidae
Podziękowano: 1 time
Kontakt:

Program do łączenia/rozdzielania plików PDF

Post autor: Robert Zoralski »

Nie bardzo wiedziałem do którego działu to wrzucić, bo to informacja jednodniówka ;) więc podaję tu w hydeparku.
Do jutra rana (chyba do 9.00) jest do pobrania za darmo do użytku domowego pełna wersja programu PDF Merge & Split. Może służyć do łączenia pojedynczych plików PDF ale też do wyciągania wybranych stron jako osobny dokument. Pewnie są darmowe odpowiedniki, ale ten akurat wydał mi się bardzo przyjazny, no i darmowy. Normalnie kosztuje ok. 20$.

Trzeba zainstalować do jutra rana i można legalnie używać do woli. Później już nie będzie darmowy:
http://www.giveawayoftheday.com/simpo-pdf-merge-split/

Pozdrawiam
Robert
Awatar użytkownika
Damian Bruder
UTM: WT43

Post autor: Damian Bruder »

super przyda się :smile: dzieki
Andrzej J. Woźnica

Post autor: Andrzej J. Woźnica »

hmm, jest taki program nazywa się splitter. Nie wiem czy do pdfów ale do innych się nadaje :-) see: http://www.martinstoeckli.ch/splitter/
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Ten program (splitter), wydaje się służyć innemu celowi. Można nim podzielić dowolny plik (zapewne też pdf) na mniejsze części zadanej wielkości, np. celem łatwiejszego przesłania e-mailem. Natomiast wydzielenie jakiejś konkretnej części, choćby strony z pliku pdf jest niemożliwe - nie ma takiej opcji.
Andrzej J. Woźnica

Post autor: Andrzej J. Woźnica »

oops, zgadza sie ! Jesli natomiast chce się wydzielic jakąś część to stosuję np. cutepdf :-) o ile plik oryginalny jest niezablokowany :-)
Awatar użytkownika
Tawulec

Post autor: Tawulec »

Zawsze zostaje Print Screen :mrgreen:
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Ściągnąłem, i sprawdziłem program zalinkowany przez Roberta. Wydaje się niedopracowany, i "czasem" się myli. Dam przykład:
jeśli z pliku powiedzmy 100-stronicowego chciałem wyciąć i zapisać strony 40-60, to owszem, utworzył taki pdf, zaczynając od str.40 i kończąc na 60, ale składał się z co drugiej strony.
poprawnie natomiast utworzył żądany plik jeśli zastosowałem opcję "wytnij strony 1-39, i 61-100.
Niby wynik powinien być taki sam, ale nie jest. Ewidentnie program ma jakieś błędy, których nie sygnalizuje.
Awatar użytkownika
Robert Zoralski
Specjalność: Syrphidae
Podziękowano: 1 time
Kontakt:

Post autor: Robert Zoralski »

Przed wrzuceniem info na forum testowałem go chwile i nie zauważyłem błędów, ale Antek po twoim poście sprawdziłem teraz dokładnie funcję "usuwania zakresu stron" i u mnie co prawda wyciął, natomiast zdublował stronę ostatnią sprzed zakresu, który miał zostać wycięty. Więc rzeczywiście w tej opcji musi coś być nie tak.

Nie mam pojęcia co tam jest przyczyną omyłek, ale wygląda mi na jakiś błąd autorów.
No nic. Był za darmo więc w razie czego można wyrzucić w kosz, albo próbować inaczej zapisywać te zakresy.

Pozdrawiam
Robert
Konto_usuniete

Post autor: Konto_usuniete »

A nie prościej - zainstalować sobie darmową drukarkę PDF - następnie zaznaczamy strony "do druku" wybieramy np "drukuj zaznaczone strony" wybieramy drukarka PDF i "drukujemy" zapisuje plik z zachowaniem orginalnej numeracji stron :wink:
Awatar użytkownika
M. Stachowiak

Post autor: M. Stachowiak »

grzegorzb pisze:A nie prościej - zainstalować sobie darmową drukarkę PDF - następnie zaznaczamy strony "do druku" wybieramy np "drukuj zaznaczone strony" wybieramy drukarka PDF i "drukujemy" zapisuje plik z zachowaniem orginalnej numeracji stron :wink:
Tak, ale jest to możliwe tylko w przypadku plików pdf, w których nie wyłączono funkcji „print”. Zresztą generalnie obejście tego zabezpieczenia jest dość trudne.
Awatar użytkownika
Grzegorz Michoński

Post autor: Grzegorz Michoński »

M. Stachowiak pisze:Zresztą generalnie obejście tego zabezpieczenia jest dość trudne.
Darmowy PDFUnlocker pomaga :mrgreen:
ODPOWIEDZ