Nikt nie wie co to za robak

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Jekatierina

Nikt nie wie co to za robak

Post autor: Jekatierina »

Witam, od kilku tygodni mam pewien problem. Zagnieździły mi się w domu dziwne robaczki i jak na razie nikt kogo pytałam nie potrafił ich zidentyfikować, szukałam już na wielu stronach i cały czas nie mam pewności co to jest i jak z tym walczyć. Ale do rzeczy. Robaczki są malutkie, latające i na początku zagnieździły się w okolicy drewnianych schodów, obok których znajduje się też okno (teraz rozprzestrzeniły się trochę bardziej i zajęły dwa kolejne pokoje). Zaznaczam, że potrafią latać i zdaje się, że lgną do światła. Łatwo jest je złapać, siadają na ścianach. Nie ma ich w kuchni. Gryzą, ale nie jest to szczególnie bolesne, całe szczęście, że jeszcze nie ma ich w sypialni. Na razie walczę z nimi codziennym sprzątaniem, odkurzaniem itd. ale to nie pomaga. Do wiadomości załączam zdjęcia. Może ktoś z Was będzie wiedział co to jest
Załączniki
robal2.jpg
robal2.jpg (5.8 KiB) Przejrzano 1068 razy
robal1.jpg
robal1.jpg (14.07 KiB) Przejrzano 1084 razy
robal.jpg
robal.jpg (23.79 KiB) Przejrzano 1037 razy
Awatar użytkownika
Tomek Klejdysz

Post autor: Tomek Klejdysz »

Stegobium paniceum
ODPOWIEDZ