Gąsienica miernikowca [Ascotis selenaria]
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
- Jarosław Bury
- Kontakt:
Gąsienica miernikowca [Ascotis selenaria]
Dzisiaj, przed chwilą, odnalazłem taka oto gąsienicę - mam swój typ [hide]Ascotis selenaria (DENIS & SCHIFFERMÜLLER, 1775)[/hide] ale najpierw zapytam co Wy o tym myślicie 

- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2009:09:16 12:05:27Image taken on:środa, 16 września 2009, 10:05Focus length:105 mmShutter speed:1/500 SecF-number:f/5.6Camera-model:NIKON D70
Ostatnio zmieniony środa, 16 września 2009, 20:35 przez Jarosław Bury, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jarosław Bury
- Kontakt:
No to chyba ten gatunek to jest

Boczna strona gąsienicy...
PS. skoro już tak się bawimy - proponuję ukrywać odpowiedzi - rozwiązanie dzisiaj wieczorem

Boczna strona gąsienicy...
PS. skoro już tak się bawimy - proponuję ukrywać odpowiedzi - rozwiązanie dzisiaj wieczorem

- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2009:09:16 12:07:50Image taken on:środa, 16 września 2009, 10:07Focus length:105 mmShutter speed:1/400 SecF-number:f/5Camera-model:NIKON D70
- Paweł Czudec
- UTM: XC17
- Jarosław Bury
- Kontakt:
Ciekawe, kto jeszcze skojarzy co to takiego???
Pora na rozwiązanie - wszyscy, którzy zabrali głos w tym temacie rozpoznali w tej gąsienicy Ascotis selenaria (DENIS & SCHIFFERMÜLLER, 1775).
Samotną gąsienicę odnalazłem na rabacie kwiatowej na astrze, w pobliżu rośnie róża, jabłoń a nieco dalej czarny bez...
Pora na rozwiązanie - wszyscy, którzy zabrali głos w tym temacie rozpoznali w tej gąsienicy Ascotis selenaria (DENIS & SCHIFFERMÜLLER, 1775).
Samotną gąsienicę odnalazłem na rabacie kwiatowej na astrze, w pobliżu rośnie róża, jabłoń a nieco dalej czarny bez...
-