Na forum jestem rzadko - ale jak widzę obgadujecie mnie trochę
Po pierwsze - DOPISYWANIE informacji na stronie jest możliwe i w sumie dość proste: PO ZALOGOWANIU na stronie "gatunkowej" na belce pojawia się przycisk ze znakiem "+". Po jego kliknięciu można dopisywać/korygować informacje na stronie. Oczywiście nie online - zmiany będą widoczne po aktualizacji strony.
Po drugie - z uwagi na to, że na Forum z braku czasu zaglądam bardzo rzadko - często NIE WIEM o tym, że coś na stronie jest nie tak. Jeśli znajdujecie jakiekolwiek błędy - proszę o DOKŁADNĄ informację - nie tak jak napisał Paweł Czudec, że są zamienione dwa zdjęcia. Tylko skąd ja mam wiedzieć KTÓRE???
Po trzecie - uwagi co do rozmiaru motyli. Rozpiętość skrzydeł jest podana szacunkowo. Ja też mam jedną samicę Lymantria dispar o rozpiętości grubo ponad 7 cm. Ale wyhodowałem taki okaz jeden raz w życiu. Zdarzają się ludzie o wzroście 2,5m ale nie znaczy to, że typowy rozmiar człowieka to 2,5m. Rozmiary podaję za publikacjami naukowymi
Po czwarte - info o błędnym oznaczeniu przeziernika dotarło, będzie skorygowane przy następnej aktualizacji. Dzięki Marku.
Na koniec chciałbym Wam zwrócić uwagę na jedno - jak już wspomniał o tym Jacek - stronę prowadzę sam i nie przewiduję, żeby to miało się zmienić. Z uwagi na bardzo absorbującą pracę nie mam tyle wolnego czasu do jej prowadzenia - ile bym chciał czy potrzebował. Często dostaję maile z pretensjami, że "wysłałem/am zdjęcie a nie pojawiło się na stronie po aktualizacji". Na dziś mam grubo ponad TRZY TYSIĄCE nadesłanych zdjęć, które nie znalazły się na stronie - powiem więcej - większości nawet nie zdążyłem przejrzeć...
Starajcie się w miarę możliwości POMAGAĆ mi w tworzeniu strony. Ludzi, którzy mi pomagają dopisując informacje czy przesyłając zdjęcia spreparowanych okazów, z których robię miniaturki można policzyć na palcach jednej ręki. Nie będę ich wymieniał z nazwiska - oni wiedzą o kogo chodzi. Podobnie jest z identyfikacją zdjęć w galerii niezidentyfikowanych. Wielu z Was identyfikuje zdjęcia na Forum - u mnie robi to praktycznie tylko Adam Larysz i Maciek Matraj... Nie mam do was żalu za krytyczne słowa - staram się, żeby wszystko na stronie było oznaczone prawidłowo. Z wielu powodów czasami tak nie jest - ale ty WY jesteście od tego, żeby czuwać nad tym co robię

Pamiętajcie, że to nie dla mnie - a dla WAS tworzę i utrzymuję z własnej kieszeni tą stronę. Dołóżcie do niej trochę od siebie - a będzie z pewnością jeszcze lepsza ;-D
Pozdrawiam