Robaczki na działce zdychają.
Robaczki na działce zdychają.
Witam wszystkich. Chciałabym zapytać się o coś bardzo dziwnego. Dzisiaj jak głaskałam psy, na podwórku zauważyłam dużo zdychających tych samych żuczków. Jeden przebierał nogami więc go leciutko przerzuciłam na kończyny. Zaczął się dziwnie wyginać(jakby z bólu) i znowu leżał na plecach. Tych zdychających owadów jest pełno u mnie na podwórku i nie tylko. Zaznaczę że mieszkam na wsi i jeszcze czegoś takiego nie spotkałam. Wśród tych żuków znalazłam też zdechłą biedronkę. Ale chyba ona już dawno zdechła. Mam nadzieje że mi pomożecie i powiecie co się z nimi dzieje, boję się że to jakaś epidemia czy coś i ptaki w budce lęgowej które będą jadły te robaki zachorują i też padną.
Bardzo proszę o pomoc!!!
Nie za bardzo wiedziałam gdzie napisać...
Przed chwilą zaobserwowałam jeszcze coś. Zdychają żuki różnych rodzajów, przeważnie biegacze itp. Ale nie tylko one. również czarne gąsienice stawonogi(te czarniutkie).
Aż się boję ....
Bardzo proszę o pomoc!!!
Nie za bardzo wiedziałam gdzie napisać...
Przed chwilą zaobserwowałam jeszcze coś. Zdychają żuki różnych rodzajów, przeważnie biegacze itp. Ale nie tylko one. również czarne gąsienice stawonogi(te czarniutkie).
Aż się boję ....
-
- Rafał Celadyn
- UTM: CA-95
- Podziękował(-a): 11 times
- Podziękowano: 7 times
- Kontakt:
,to pewnie guniak czerwczyk zakończył rójkę i według praw natury samczyki oddają ostatnie tchnienieUlay69 pisze:zauważyłam dużo zdychających tych samych żuczków

Tutaj za bardzo nie mam wkoncepcjiUlay69 pisze:Zdychają żuki różnych rodzajów, przeważnie biegacze itp.

-