Małe robaczki
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Małe robaczki
Witam,
W moim mieszkaniu na lodówce i na ścianach obok szybu wentylacyjnego pojawiło się dużo robaczków jak na zdjęciach (rozstaw suwmiarki to 1 mm). Ostatnio we wspomnianym szybie znalazłem piskle gołębia, jeśli to coś pomoże. Robaczki tylko chodzą, nie skaczą, nie latają. Czy ktoś może pomóc mi w identyfikacji?
Pozdrawiam Adam K.
W moim mieszkaniu na lodówce i na ścianach obok szybu wentylacyjnego pojawiło się dużo robaczków jak na zdjęciach (rozstaw suwmiarki to 1 mm). Ostatnio we wspomnianym szybie znalazłem piskle gołębia, jeśli to coś pomoże. Robaczki tylko chodzą, nie skaczą, nie latają. Czy ktoś może pomóc mi w identyfikacji?
Pozdrawiam Adam K.
- Załączniki
- robal1.jpg (35.32 KiB) Przejrzano 1661 razy
-
- robal2.jpg (3.51 KiB) Przejrzano 1661 razy
-
- robal3.jpg (3.24 KiB) Przejrzano 1661 razy
Re: Małe robaczki
Obrzeżki? To chyba nie dobrze.
Jest ich coraz więcej i chyba podrosły! Są też malutkie białe/przeźroczyste ale ciężko je sfotografować. Pomocy, co robić?
Jest ich coraz więcej i chyba podrosły! Są też malutkie białe/przeźroczyste ale ciężko je sfotografować. Pomocy, co robić?
- Załączniki
- robal4.jpg (46.91 KiB) Przejrzano 1558 razy
-
- robal5.jpg (12.87 KiB) Przejrzano 1558 razy
-
- robal6.jpg (9.05 KiB) Przejrzano 1558 razy
- robal7.jpg (6.86 KiB) Przejrzano 1558 razy
-
- robal8.jpg (8.9 KiB) Przejrzano 1558 razy
- robal9.jpg (18.31 KiB) Przejrzano 1558 razy
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Re: Małe robaczki
To nie obrzeżki, nie są płaskie. Ale też wyglądają na ptasie pasożyty, jakiś Dermanyssus czy Ornithonyssus - przydałby się tu parazytolog.
-