Pierwszy komunikat w załączeniu.
Uprzejmie informujemy, że tegoroczne XXXIV Sympozjum Sekcji Koleopterologicznej Polskiego Towarzystwa Entomologicznego odbędzie się w dniach 31 maja - 2 czerwca 2013 r. na Ponidziu, w Domu Wycieczkowym OSiR w Pińczowie, ul. Pałęki 26.
Temat Sympozjum:
„Koleopterofauna kserotermiczna i stepowa - jej charakterystyka, zagrożenia i ochrona”
Ramowy program Sympozjum:
30 maja (czwartek) – przyjazd i zakwaterowanie uczestników.
31 maja (piątek) – otwarcie Sympozjum, sesja plenarna, sesja referatowa, sesja posterowa;
spotkanie towarzyskie przy ognisku lub grilu.
1 czerwca (sobota) – sesja terenowa (wycieczka naukowa) po wybranych, interesujących obiektach przyrodniczych Ponidzia.
2 czerwca (niedziela) – zakończenie sympozjum.
no właśnie składamy ekipę by transport wyszedł taniej, daj się skusićJ.M. pisze:......drogo......musiałbym wyskoczyć grubo z ponad 3 stów....
To się staje co raz droższa impreza
![]()
Mazep
....no właśnie u mnie nawet nie ma co przelać. Co by nie było, dzięki Panowie za wyciągniętą rękę, w pamięci mi to pozostanie i przy nadarzonej okazji skropim to spirytusemPrzemek Zięba pisze: -bo środki przelane.
przyłączam się do pytania Przemka. Mamy zgłoszone dwa referaty i na razie ciszaczy nie wiecie czegos na temat II komunikatu dla uczestników Sympozjum SEKOL?
Ano doszedł...Zbieg okoliczności, czy się Przewodniczący zmobilizował pod wpływem naszych wpisów? W końcu czasem na forum zagląda... Nieważne, ważne że program jest i wiadomo co nas czeka. Chociaż nie do końca, bo jak sam Przemku pisałeś:Przemek Zięba pisze:Długo czekać nie trzeba było bo jak za dotknięciem różdżki doszedł komunikat drugi))
Rozumiem że to pewnie jakaś forma niespodzianki, ale liczyłem, że jakąś wzmiankę o tym w programie znajdę, że z czymś wystąpisz itd.Przemek Zięba pisze:A przy okazji przygotowuję małą sensację chrząszczową na sympozjum, no ale o tym to już na sympozjum
Raczej ciekawostki, ale dosyć ciekawej i wymagającej dalszych badań, a może i nie... Na oficjalne wystąpienia jeszcze nie czasBartek Pacuk pisze: Rozumiem że to pewnie jakaś forma niespodzianki, ale liczyłem, że jakąś wzmiankę o tym w programie znajdę, że z czymś wystąpisz itd.
Karolu jelonek jak przypuszczałem zaczął blaknąć od fleszy na początku jeszcze jako tako potem coraz bledszy, pod koniec sesji fotograficznej albinotyczny![]()
Warto też zwrócić uwagę na bardzo wczesny pojaw, blisko dwa tygodnie wcześniej niż zwykle - po tak długiej zimie.beksinski pisze:Marku,
od wielu lat zbieram rekordy dot. motyli Ponidzia. Czy mogę wpisać twój rekord ariona do listy? Przy okazji pytanie, rozumiem, że to zdjęcie zostało zrobione w rez.Skowronno?
Pozdrawiam
Jacek