Po wizycie u Pana Tadeusza zaliczyliśmy jeszcze Wąwóz Bolechowicki i podglądaliśmy pięcioosobową rodzinę borsuków!!!Panowie ,to dopiero jest jazda

Pozdrawiam
Rafał

...nieee ,tam pisze icarius Esp.=amandus Schn. to stare nazewnictwo ,co do wyglądu okazów to fotki były robione w extremalnych warunkach świetlnych i technicznych(pudełko wyłożone chusteczką higieniczną-na fotce 6 leży na stole...), w bardzo krótkim czasie ,więc wygląda to jak wygląda...ostatni to Aricia artaxerxes =Aricia artaxerxes inhonora Jachontov, 1909Łukasz pisze:Ten icarus/amandus to jakaś hybryda bilateralna?
...stary,dobry ,przedwojenny materiał...SiejeOwies pisze: 1939!! masakra!!
Z mojej mapy wynika, że oddział 455 leży po białoruskiej części P.Białowieskiej jednak jego górna lewa część (pododział a) styka się z granicą lub nawet jego mała część może być po naszej stronie. To dość blisko za Nadleśnictwem Białowieża - chodziłem w tamte strony za żubrówką i jarząbkami. Tam nie ma biotopów dla P. eroidesa bo to głównie olsy i łęgiSiejeOwies pisze:Zakładam że numerek 455 to oddział PB. Szukając na mapie nie mogę znaleźć tego oddziału po polskiej stronie puszczy. Najbliższy numerkiem oddział to 454A leżący na granicy obok Białowieży.
Promowane strony:
Dachy. Pokrycia dachowe |
Folia do oczek wodnych |
Opony Bełchatów Wulkanizacja |