Wujek Adam pisze:
Nie obraź się, ale wspomniałeś tu, że piszesz pracę licencjacką.
Tymczasem Twoje tegowątkowe pytania są na poziomie hm, gimnazjalnym! :|
Nie potrafisz samodzielnie prześledzić danych literaturowych i wyciągnąć choćby banalnych, podstawowych wniosków?
Nie obrażam się, aczkolwiek czuję się nieco dotknięty

Zapewne powinienem czuć się jeszcze gorzej biorąc pod uwagę fakt, iż pracę lic. napisałem i obroniłem ponad rok temu, a teraz jestem w trakcie pisania pracy mgr. o faunie kózek Załęczańskiego Parku Krajobrazowego
Któreż to z moich pytań było tak infantylne, że nie powinien był go zadawać student z dwuletnim "doświadczeniem" w dyskutowanej tematyce? I jakież to banalne wnioski miałem wysnuć? Że KFP nie będzie się już ukazywało? A może jak poprawnie pisać nazwę gatunkową Tetropsa? Czy też na jakiej podstawie Gutowski wykreślił z listy poszczególne gatunki?
Dziękuję za obronę Panie Grzegorzu, aczkolwiek nie pierwszy raz widzę na tym Forum popis nieskazitelnych manier Pana Adama
A już tak bez złośliwości, to czasami rzeczywiście od razu chciałbym wiedzieć wszystko w danym temacie i zamiast sam sprawdzić wolę pytać, jednak nie bierze się to z lenistwa (w każdym bądź razie na pewno nie tylko z lenistwa), ale z chęci poznania opinii kogoś już doświadczonego i porównania jej z innym, gdyż moja wiedza jest na razie na pewno niewystarczająca do wysnuwania własnych teorii i przyjmowania własnych stanowisk.
Poza tym co działoby się na Forum gdyby każdy wszystko wiedział?