Nie wiem co to za owad a w domu ich pełno:/
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Nie wiem co to za owad a w domu ich pełno:/
Wynajmuję mieszkanie i od jakiegoś dłuższego czau zaczęły się pojawiać na parapecie te owady. Jest ich masa. Gdy je wypędzę to po kilku dniach znów ich jest około 30. Gdy łazi mi jeden lub dwa po parapecie to ok, ale jak łażą po dywanie i latają to jednak już udręka. Nie mogę znaleźć nigdzie co to za owad i jak się go pozbyć. Początkowo myślałam, że przed otwarte okno wchodzą ale niestety wyjechałam na 3 miesiące i jak wróciłam było kilkadziesiąt martwych plus kilkanaście żywych znów na parapecie. Robaki mają około 3-4 mm. Są ciemnobrązowe z jakby czarnym zabarwieniem od głowy do małego kawałeczka pancerza. Nie zauważałam aby ewoluowały i były gdzieś indziej niż na parapecie i sporadycznie na dywanie gdy spadną z parapetu lub przelecą kawałek
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2011:10:18 19:18:41Image taken on:wtorek, 18 października 2011, 17:18Focus length:6.6 mmShutter speed:1/80 SecF-number:f/3.2ISO speed rating:400Camera-model:Canon DIGITAL IXUS 970 IS
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2011:10:18 19:17:36Image taken on:wtorek, 18 października 2011, 17:17Focus length:6.6 mmShutter speed:1/50 SecF-number:f/3.2ISO speed rating:125Camera-model:Canon DIGITAL IXUS 970 IS
Re: Nie wiem co to za owad a w domu ich pełno:/
z tego co czytam to ciężko się ich pozbyć. Widzę że mieszkanie w Poznaniu tym bardziej mi nie pomoże:P Ale nie mam pojęcia gdzie może być ich siedlisko. Są na parapecie a tam nie ma nawet szczeliny gdzie mogłyby się zagnieździć:/ Ale dziękuję za szybką odpowiedź:)
- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
Re: Nie wiem co to za owad a w domu ich pełno:/
Znajdujesz je na parapecie, bo lecą do światła. Normalnie przebywają w szparach i szczelinach w podłodze czy za meblami.
-