Dytiscidae i Haliplidae 5 szt.
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
Hydroporus palustris mógłbym się zgodzić ale nie jestem pewien do końca musiałbym zobaczyć cechy na spodzie ciała pod dużym powiększeniem binokularu
Haliplus confinis bez dokładnego obejrzenia okazu pod binokularem nie jestem pewien bo bardziej wygląda mi na Haliplus obliquus
Haliplus laminatus w żadnym wypadku
to bardzo charakterystyczny gaunek ale to co masz na zdjęciu to Haliplus flavicollis
Porhydrus lineatus jest ok
Hydroporus to Hydroporus z grupy palustris najbardziej zbliżony do H. striola bez dokłądnego oznaczenia pod binokularem nie da sie oznaczyć
Haliplus confinis bez dokładnego obejrzenia okazu pod binokularem nie jestem pewien bo bardziej wygląda mi na Haliplus obliquus
Haliplus laminatus w żadnym wypadku
Porhydrus lineatus jest ok
Hydroporus to Hydroporus z grupy palustris najbardziej zbliżony do H. striola bez dokłądnego oznaczenia pod binokularem nie da sie oznaczyć
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
weryfikacja
Zgadzam się, Suphrodytes dorsalis, to on.
Haliplus flavicollis, ok.
Porhydrus lineatus - cieszę się, że chociaż jego trafiłem.
Hydroporus striola - też mi się wydaje dobry typ.
Haliplus confinis - przy tym bym się upierał, że poprawnie wytypowałem, ale nie jestem fachowcem.
Dzięki za pomoc, ale jeszcze może dorzucę jakąś fotkę typowanego jako Haliplus confinis, może od spodu?
Haliplus flavicollis, ok.
Porhydrus lineatus - cieszę się, że chociaż jego trafiłem.
Hydroporus striola - też mi się wydaje dobry typ.
Haliplus confinis - przy tym bym się upierał, że poprawnie wytypowałem, ale nie jestem fachowcem.
Dzięki za pomoc, ale jeszcze może dorzucę jakąś fotkę typowanego jako Haliplus confinis, może od spodu?
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
identyfikacja
Fakt, zdjęcia pod tym względem są za słabe. Wszystko się chyba wyjaśni jak te robaczki wyślę, bo je już wykończyłem i czekają na chwilę wolnego czasu, żeby zapakować je i iść na pocztę. Dzięki, pozdrawiam.