Dziwne robaki w mieszkaniu

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
ODPOWIEDZ
monika1981

Dziwne robaki w mieszkaniu

Post autor: monika1981 »

Witam wszystkich!
Zwracam sie do Panstwa z prosba o podpowiedzenie mi jakie moge miec robaki w domu.Nie mam takiego aparatu ktory by zrobil takiemu malemu robakowi zdjecie,wiec postaram sie krotko opisac wiec moze bedzie ktos mogl cos mi podpowiedziec.Od 3 miesiecy mieszkamy w nowo wybudowanym bloku.Od pewnego czasu na scianie i na podlodze(wszedzie drewniane panele) pojawiaja mi sie male biale robaki.Przypominaja mi one psotnika ale nie jestem pewna.Chodza po scianach, czasami siedza na pstryczkach od kontaktow.A najgorsze co to czesto mozna je znalesc pod podeszwa buta.Szybko sie rozmnazaja,gdyz czesto mozna male biale punkty spotkac obok doroslego osobnika. Czesto chodza po dwoch razem,albo calymi rodzinami.Sa zarowno w lazience jak i w calym mieszkaniu. Ostatnio nawet znalazlam je w kuchni w szufladzie gdzie sa sztucce.Sa male maja pare milimetrow. Zazwyczaj biale ale i ciemniejsze.Jak sie ich pozbyc?W mieszkaniu mam okolo 20 stopni,jaka najlepiej temp.miec w mieszkaniu ktorej te robaki nie lubia?Czy ustawienie np.plytek wystarczy,czy ktos moze z Panstwa zna jakis sprawdzony sposob bez uzycia srodkow,ktore sa trujace dla ludzi.

Bardzo,bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrowienia
Awatar użytkownika
Jacek Kalisiak
Has thanked: 17 times
Been thanked: 9 times

Post autor: Jacek Kalisiak »

monika1981

Post autor: monika1981 »

Dziekuje za linki.Nie jestem pewna ale wyglada mi to na gryzki Psocoptera.Postaram sie jak najszybciej wkleic zdjecia.Powiedzcie jak sie tego pozbyc?
marta691

Dezynsekcja, deratyzacja, dezynfekcja Warszawa

Post autor: marta691 »

Jeśli chcecie Państwo usunąć profesjonalnie i w sposób bezpieczny ( dla ludzi i
zwierząt) rybiki, karaluchy, prusaki, mrówki faraona bądź jakiekolwiek inne
insekty lub gryzonie proszę o kontakt 510 558 588
www.erpol.waw.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Domowe robaczki.”