Jasna gąsienica z ciemnymi plamkami.

Same fotki, nie mamy okazu....
ODPOWIEDZ
Barbara K.

Jasna gąsienica z ciemnymi plamkami.

Post autor: Barbara K. »

Ta żarłoczna gąsienica zjadła z tej rośliny wszystko, co się dało, z wyjątkiem łodygi i twardszych części.
Co to może być za gatunek? Spotkałam ją w Wielkopolsce - nadleśnictwo Czerniejewo.

[ Dodano: 27-09-07, 22:36 ]
Raz jeszcze spotkałam takie gąsienice - 26 sierpnia br., ale mam tylko jedną fotkę. Szkoda, bo było ich tam sporo na takim samym gatunku rośliny zjedzonym ze szczętem, że tylko łodyga i nerwy liściowe pozostały. Nie wiem, co to za roślina.
To kolejne spotkanie nastąpiło w rezerwacie przyrody ''Wiązy w Nowym Lesie'' (choć wiązów już tam praktycznie nie ma, ale za to może w centrum zainteresowania znajdzie się klon polny).

Czy można o niej cokolwiek powiedzieć?

[ Dodano: 27-09-07, 22:43 ]
Raz jeszcze spotkałam takie gąsienice - 26 sierpnia br., ale mam tylko jedną fotkę. Szkoda, bo było ich tam sporo na takim samym gatunku rośliny zjedzonym ze szczętem, że tylko łodyga i nerwy liściowe pozostały. Nie wiem, co to za roślina.
To kolejne spotkanie nastąpiło w rezerwacie przyrody ''Wiązy w Nowym Lesie'' (choć wiązów już tam praktycznie nie ma, ale za to może w centrum zainteresowania znajdzie się klon polny).

Czy można o niej cokolwiek powiedzieć?

[ Dodano: 27-09-07, 22:47 ]
Zrobił się bałagan, nie wiem, dlaczego. Nie wchodzi mi dodatkowa fotka, a dodatkowe informacje, zamiast w nowym poście, pojawiają się wciąż w pierwszym poście. Proszę o pomoc, bo nie wiem, co się dzieje.
Załączniki
2007_08250069.JPG
Przejrzano 999 razy
Original image recording time:
2007:08:25 18:16:54
Image taken on:
25 sierpnia 2007, 16:16 - sob
Focus length:
6.2 mm
Shutter speed:
1/80 Sec
F-number: