Witam

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Blue BloodyMassacre

Witam

Post autor: Blue BloodyMassacre »

Witam, jestem tu nowa :) Ale żeby nie przedłużać, chciałabym się dowiedzieć, co to za gatunki

Blue, jak musisz pisać kolorem to jakimś ciemniejszym, ten jest słabo widoczny.
Załączniki
DSCF9738.JPG
DSCF9738.JPG (48.29 KiB) Przejrzano 1697 razy
Original image recording time:
2014:09:02 20:37:45
Image taken on:
02 września 2014, 18:37 - wt
Focus length:
23 mm
Shutter speed:
1/27 Sec
F-number:
f/4.5
ISO speed rating:
800
Camera-model:
FinePix HS20EXR
Awatar użytkownika
GrzegorzGG
UTM: CA51
Specjalność: Heteroptera
Kontakt:

Re: Witam

Post autor: GrzegorzGG »

Witaj Niebieska KrwawaMasakro. Żeby nie przedłużać, to powiem, że ten z lewej to Cassida sp. jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Kamil Mazur
Specjalność: Psychidae
Kontakt:

Post autor: Kamil Mazur »

Po jaką cholerę odpowiadasz anonimom, tym bardziej w taki sposób sugerujący pewną dozę niepewności ?
Awatar użytkownika
Blue BloodyMassacre

Kamil Mazur pisze:Po jaką cholerę odpowiadasz anonimom, tym bardziej w taki sposób sugerujący pewną dozę niepewności ?
Ale ja nie jestem anonimem O_o jestem nowa i nie znam się za bardzo na obsłudze tego forum...
Awatar użytkownika
Kamil Mazur
Specjalność: Psychidae
Kontakt:

Post autor: Kamil Mazur »

Ależ właśnie jesteś anonimem bo nie podajesz nawet jak masz na imię, a zadając pytanie wypada się przedstawić chociaż w tak lakonicznej formię jak podając swoje imię w loginie, profilu - gdziekolwiek.

Jak dzwoni do Ciebie telefon i ktoś nieznajomy z głosu pyta się o coś to chyba pierwsze co to pytasz się dzwoniącego "z kim mam przyjemność" lub coś w tym stylu, no nie ?
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
UTM: CA-95
Has thanked: 11 times
Been thanked: 9 times
Kontakt:

Post autor: Rafał Celadyn »

...widzisz BBM na forum trwa rzeź....przeprowadzane sa masowe egzekucje nowych użytkowników, za nie podawanie dat i miejsc wykonania fotografii- lecą głowy, starsi forumowicze popełniają seppuku, nie zaznawszy ukojenia w kompletnych danych...noooo, nie jest bezpiecznie- ani wesoło... :tiaa: ... z oddali od czasu do czasu słychać Kaliber 44 -"(...)popraw kolory, coś nie tak z kolorami(...) ".https://www.youtube.com/watch?v=HjO4uAY-fSg
..tak, więc zlituj się i podaj datę i miejsce odłowu tych bidulków ,a Twoja egzystencja na forum stanie się bardziej znośna, a może uratujesz też kilka istnień forumowej starszyzny... :ok:
ku chwale forum!
Cassida murraea Linnaeus, 1767
samiecThanatophilus sinuatus (Fabricius, 1775)
spływam do okopu :mrgreen:
:ses
Awatar użytkownika
Brachytron
Specjalność: Acu, Odo
profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
Kontakt:

Post autor: Brachytron »

Blue, Rafałowi możesz odpisywać białym :rotfl:
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
Kontakt:

Brachytron pisze: Rafałowi możesz odpisywać białym
Dzięki! :szacun:
:wine:
:hi:
;-)
Awatar użytkownika
GrzegorzGG
UTM: CA51
Specjalność: Heteroptera
Kontakt:

Post autor: GrzegorzGG »

Kamil Mazur pisze:Po jaką cholerę odpowiadasz anonimom, tym bardziej w taki sposób sugerujący pewną dozę niepewności ?
Z całym należnym Ci szacunkiem wyrażę co myślę. Czepiasz się.
Nie ma w regulaminie, komu można odpowiadać a komu nie. Chyba, że to też zostanie poddane dyskusji.
admin
Administrator
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times
Kontakt:

Post autor: admin »

Temat przedyskutowalismy. Niestety, ale ja jestem przeciwny takim wątkom na Forum, niczemu nie służą. To jest właśnie masakra zajmować się taką materią. Obłęd..... Oczywiscie można nie czytac, ale widać ze tu się forumowicze wypowiadają i to że wogóle poświeca tyle osób czas na czytanie tego to jest właśnie to z czym chcę walczyc.
Szkoda waszego i naszego czasu. Bez jasnych zasad na tym Forum mozna urzązac prowokacje i rzeź - forumowiczów i Forum.
Awatar użytkownika
Hubert

Post autor: Hubert »

admin pisze:Temat przedyskutowalismy. Niestety, ale ja jestem przeciwny takim wątkom na Forum, niczemu nie służą. To jest właśnie masakra zajmować się taką materią. Obłęd..... Oczywiscie można nie czytac, ale widać ze tu się forumowicze wypowiadają i to że wogóle poświeca tyle osób czas na czytanie tego to jest właśnie to z czym chcę walczyc.
Szkoda waszego i naszego czasu. Bez jasnych zasad na tym Forum mozna urzązac prowokacje i rzeź - forumowiczów i Forum.
To kiedy można spodziewać się jakichś jasny, nowych zasad?

Bo w takich interesujących mnie lepidoptera, to oprócz fotek do oznaczenia dzieje się w sumie niewiele :coto:
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
Kontakt:

admin pisze: Niestety, ale ja jestem przeciwny takim wątkom na Forum, niczemu nie służą.
...eee tam ,przecież jest pytanie o dwa martwe owady i sa oznaczone,więc problemem jest tylko nie podawanie daty....
Ja jestem przeciwny wątkom o biadoleniu jak to na forum źle sie dzieje-i takie wątki bym eliminował :mrgreen:.
Zabawa z spamem ,jak wyżej, zawsze na forum była i nikomu oprócz spamerów krzywda sie nie działa ,a czasem człowiekowi nawet jakaś twórcza myśl przychodziła do głowy :ja wiem: .Tak naprawdę za dużo czasu tracimy na "ulepszanie " forum dyskusjami co byłoby lepsze dla forum ,zamiast podejmować "normalne" entomologiczne tematy:co, gdzie ,kiedy i ile "tego" łazi w terenie,jak to nazwać, gdzie szukać itd.
Tyle.
:hi:
Rafał
To, że paru osobom nie podoba się fotooznaczanie to nie znaczy, że to jedyny słuszny kierunek zmiany profilu forum!
Naprawdę wystarczy czerwony (sorry Brach :mrgreen: ) napis z uwagą dla fotografujących o podawaniu daty i miejsca ,umieszczony na głównej stronie albo wpleciony w tekst przy rejestracji i tyle... ;-)
Awatar użytkownika
Blue BloodyMassacre

O jezusie swiety, a skąd ja miałam wiedzieć, że przy oznaczaniu GATUNKU potrzebna wam jest DATA? Gdybym wiedziala to bym podała, ale skoro to jest FOTOOZNACZANIE, to myslalam, ze fotografia wystarczy. Ale sie myliłam. Imienia nie podaje na ŻADNYM forum, skoro jestem tu pierwszy raz i nikogo nie znam (nawet nie wiem co gdzie jest na tym forum) mam z grubej rury walic imie i nazwisko? A skad moge miec pewnosc ze ktos tego nie wykorzysta? A na zadnym innym forum czegos takiego nie ma! Zwłaszcza, że jestem NOWA i mam prawo paru rzeczy NIE WIEDZIEĆ! Pozatym po tym jak tu chamsko zostałam potraktowana, z góry, jak śmieć, postanawiam opuścić to forum. Nie chce się kłócić o byle pierdoły i być powodem tych kłótni. Dziękuję osobom zainteresowanym tym tematem za udzielenie mi informacji o gatunkach, i przepraszam że w ogóle się tu zarejestrowałam i zostawiłam tu jakikolwiek post. Dobranoc.

Agata.
Awatar użytkownika
Rafał Celadyn
Kontakt:

Blue BloodyMassacre pisze: Pozatym po tym jak tu chamsko zostałam potraktowana, z góry, jak śmieć, postanawiam opuścić to forum
....nie rób scen ...oddychaj głeboko....dobrze...
Tobie sie udało-odchodzisz...inni nie mieli tyle szczęścia ...
;-)
wyluzuj.

Dobranoc.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chrząszcze [FOTO-oznaczanie]”