Blue, jak musisz pisać kolorem to jakimś ciemniejszym, ten jest słabo widoczny.
Witam
- Blue BloodyMassacre
Witam
Witam, jestem tu nowa
Ale żeby nie przedłużać, chciałabym się dowiedzieć, co to za gatunki
- Załączniki
-
- DSCF9738.JPG (48.29 KiB) Przejrzano 1697 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2014:09:02 20:37:45Image taken on:02 września 2014, 18:37 - wtFocus length:23 mmShutter speed:1/27 SecF-number:f/4.5ISO speed rating:800Camera-model:FinePix HS20EXR
- GrzegorzGG
- UTM: CA51
- Specjalność: Heteroptera
- Kontakt:
Re: Witam
Witaj Niebieska KrwawaMasakro. Żeby nie przedłużać, to powiem, że ten z lewej to Cassida sp. jak dla mnie.
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
Po jaką cholerę odpowiadasz anonimom, tym bardziej w taki sposób sugerujący pewną dozę niepewności ?
- Blue BloodyMassacre
Ale ja nie jestem anonimem O_o jestem nowa i nie znam się za bardzo na obsłudze tego forum...Kamil Mazur pisze:Po jaką cholerę odpowiadasz anonimom, tym bardziej w taki sposób sugerujący pewną dozę niepewności ?
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
Ależ właśnie jesteś anonimem bo nie podajesz nawet jak masz na imię, a zadając pytanie wypada się przedstawić chociaż w tak lakonicznej formię jak podając swoje imię w loginie, profilu - gdziekolwiek.
Jak dzwoni do Ciebie telefon i ktoś nieznajomy z głosu pyta się o coś to chyba pierwsze co to pytasz się dzwoniącego "z kim mam przyjemność" lub coś w tym stylu, no nie ?
Jak dzwoni do Ciebie telefon i ktoś nieznajomy z głosu pyta się o coś to chyba pierwsze co to pytasz się dzwoniącego "z kim mam przyjemność" lub coś w tym stylu, no nie ?
- Rafał Celadyn
- UTM: CA-95
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
...widzisz BBM na forum trwa rzeź....przeprowadzane sa masowe egzekucje nowych użytkowników, za nie podawanie dat i miejsc wykonania fotografii- lecą głowy, starsi forumowicze popełniają seppuku, nie zaznawszy ukojenia w kompletnych danych...noooo, nie jest bezpiecznie- ani wesoło...
... z oddali od czasu do czasu słychać Kaliber 44 -"(...)popraw kolory, coś nie tak z kolorami(...) ".https://www.youtube.com/watch?v=HjO4uAY-fSg
..tak, więc zlituj się i podaj datę i miejsce odłowu tych bidulków ,a Twoja egzystencja na forum stanie się bardziej znośna, a może uratujesz też kilka istnień forumowej starszyzny...
ku chwale forum!
Cassida murraea Linnaeus, 1767
samiecThanatophilus sinuatus (Fabricius, 1775)
spływam do okopu

..tak, więc zlituj się i podaj datę i miejsce odłowu tych bidulków ,a Twoja egzystencja na forum stanie się bardziej znośna, a może uratujesz też kilka istnień forumowej starszyzny...
ku chwale forum!
Cassida murraea Linnaeus, 1767
samiecThanatophilus sinuatus (Fabricius, 1775)
spływam do okopu
- Brachytron
- Specjalność: Acu, Odo
- profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
- Kontakt:
- Rafał Celadyn
- Kontakt:
- GrzegorzGG
- UTM: CA51
- Specjalność: Heteroptera
- Kontakt:
Z całym należnym Ci szacunkiem wyrażę co myślę. Czepiasz się.Kamil Mazur pisze:Po jaką cholerę odpowiadasz anonimom, tym bardziej w taki sposób sugerujący pewną dozę niepewności ?
Nie ma w regulaminie, komu można odpowiadać a komu nie. Chyba, że to też zostanie poddane dyskusji.
-
admin
- Administrator
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 7 times
- Kontakt:
Temat przedyskutowalismy. Niestety, ale ja jestem przeciwny takim wątkom na Forum, niczemu nie służą. To jest właśnie masakra zajmować się taką materią. Obłęd..... Oczywiscie można nie czytac, ale widać ze tu się forumowicze wypowiadają i to że wogóle poświeca tyle osób czas na czytanie tego to jest właśnie to z czym chcę walczyc.
Szkoda waszego i naszego czasu. Bez jasnych zasad na tym Forum mozna urzązac prowokacje i rzeź - forumowiczów i Forum.
Szkoda waszego i naszego czasu. Bez jasnych zasad na tym Forum mozna urzązac prowokacje i rzeź - forumowiczów i Forum.
- Hubert
To kiedy można spodziewać się jakichś jasny, nowych zasad?admin pisze:Temat przedyskutowalismy. Niestety, ale ja jestem przeciwny takim wątkom na Forum, niczemu nie służą. To jest właśnie masakra zajmować się taką materią. Obłęd..... Oczywiscie można nie czytac, ale widać ze tu się forumowicze wypowiadają i to że wogóle poświeca tyle osób czas na czytanie tego to jest właśnie to z czym chcę walczyc.
Bo w takich interesujących mnie lepidoptera, to oprócz fotek do oznaczenia dzieje się w sumie niewiele
- Rafał Celadyn
- Kontakt:
...eee tam ,przecież jest pytanie o dwa martwe owady i sa oznaczone,więc problemem jest tylko nie podawanie daty....admin pisze: Niestety, ale ja jestem przeciwny takim wątkom na Forum, niczemu nie służą.
Ja jestem przeciwny wątkom o biadoleniu jak to na forum źle sie dzieje-i takie wątki bym eliminował
Zabawa z spamem ,jak wyżej, zawsze na forum była i nikomu oprócz spamerów krzywda sie nie działa ,a czasem człowiekowi nawet jakaś twórcza myśl przychodziła do głowy
Tyle.
Rafał
To, że paru osobom nie podoba się fotooznaczanie to nie znaczy, że to jedyny słuszny kierunek zmiany profilu forum!
Naprawdę wystarczy czerwony (sorry Brach
- Blue BloodyMassacre
O jezusie swiety, a skąd ja miałam wiedzieć, że przy oznaczaniu GATUNKU potrzebna wam jest DATA? Gdybym wiedziala to bym podała, ale skoro to jest FOTOOZNACZANIE, to myslalam, ze fotografia wystarczy. Ale sie myliłam. Imienia nie podaje na ŻADNYM forum, skoro jestem tu pierwszy raz i nikogo nie znam (nawet nie wiem co gdzie jest na tym forum) mam z grubej rury walic imie i nazwisko? A skad moge miec pewnosc ze ktos tego nie wykorzysta? A na zadnym innym forum czegos takiego nie ma! Zwłaszcza, że jestem NOWA i mam prawo paru rzeczy NIE WIEDZIEĆ! Pozatym po tym jak tu chamsko zostałam potraktowana, z góry, jak śmieć, postanawiam opuścić to forum. Nie chce się kłócić o byle pierdoły i być powodem tych kłótni. Dziękuję osobom zainteresowanym tym tematem za udzielenie mi informacji o gatunkach, i przepraszam że w ogóle się tu zarejestrowałam i zostawiłam tu jakikolwiek post. Dobranoc.
Agata.
Agata.
- Rafał Celadyn
- Kontakt:
....nie rób scen ...oddychaj głeboko....dobrze...Blue BloodyMassacre pisze: Pozatym po tym jak tu chamsko zostałam potraktowana, z góry, jak śmieć, postanawiam opuścić to forum
Tobie sie udało-odchodzisz...inni nie mieli tyle szczęścia ...
wyluzuj.
Dobranoc.