jeszcze sierpniowe
- alps
jeszcze sierpniowe
Nareszcie miałem trochę czasu aby oznaczyć motyle z drugiej połowy sierpnia. Wszystkie zdjęcia robione na Lubelszczyźnie. Proszę o potwierdzenie. Z góry dziękuję.
- Załączniki
-
Marek Hołowiński
- UTM: FB68
- Specjalność: Sesiidae
- Been thanked: 13 times
- alps
-
Marek Hołowiński
- UTM: FB68
- Specjalność: Sesiidae
- Been thanked: 13 times
to że w tym samym miejscu tylko rok później zrobiłeś fotkę drugiemu motylowi, o niczym nie przesądza.alps pisze:Co do grotnika, to rok wczesniej robiłem zdjęcia Eupithecia pygmaeata w tym samym miejscu tyle że w dzień na kwiatach gwiazdnicy
okazy letniego pokolenia E innotata i E ochridata są tej wielkościalps pisze:Wielkość motyla uwidocznionego na zdjęciu na pewno nie przekraczała 20 mm.
porównaj sobie wzór na skrzydłach
- alps
Zapewne masz rację Marku. Za bardzo zasugerowałem się wielkością tego motyla, który ewidentnie pasował mi do tych wspomnianych z zeszłego roku. Tegoroczny rzeczywiście jest ze wzoru na skrzydłach niepodobny do karliczka.
Pozwólcie że jeszcze raz poproszę o pomoc. Z sierpnia posostały mi niedobitki co do których nie mam pewności oznaczenia lub poprostu nie mam na to pomysłu.
Pozwólcie że jeszcze raz poproszę o pomoc. Z sierpnia posostały mi niedobitki co do których nie mam pewności oznaczenia lub poprostu nie mam na to pomysłu.
- Załączniki
- Adam Larysz
- Been thanked: 3 times
- Kontakt:
-
Witas